Ciprian Șerban: „Drulă, în calitatea lui de ministru al Transporturilor, nu a făcut nimic pentru a preveni prăbușirea Blue Air”

De ce domnul Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor și Infrastructurii, încearcă, acum, ca președinte al Comisiei pentru Transport și Infrastructură din Camera Deputaților, să paseze altora vina situației creată de Blue Air și responsabilitatea rezolvării acesteia?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Răspunsul este foarte simplu: domnul Drulă, în calitatea lui de ministru al Transporturilor și Infrastructurii în perioada decembrie 2020 – septembrie 2021, în guvernul Cîțu, nu a făcut nimic pentru a preveni prăbușirea Blue Air!

Ministru fiind, știa perfect, prin reprezentantul ministerului în Consiliul de Administrație al Blue Air, cu ce se confruntă operatorul de aviație. Avea absolut toate informațiile referitoare la situația dezastruoasă a companiei, care tocmai accesase un împrumut de la Eximbank pentru a se redresa economic și financiar!

Știind că ai în responsabilitate un astfel de caz, tu, ministru al Transporturilor, cum ai acționat? Nicicum!

Acum, pentru că trebuie să răspundă pentru cum a gestionat situația pe zona lui de competență în perioada pandemiei, încearcă să abată atenția, să forțeze pe altcineva să scoată castanele incompetenței și nepăsării lui.

Face circ și scandal, arătând cu degetul acolo unde nu e niciun responsabil pentru o situație generată în vremea când el, Cătălin Drulă, era ministru al Transporturilor.

Un scurt istoric:

În octombrie 2020, Blue Air contractează un împrumut de la Eximbank și începe plata dobânzilor la împrumut, nu și a ratelor.

Plătește, în iulie 2021, ultima rata de dobândă, apoi, 3 luni mai târziu, notifică oficial că este în imposibilitatea de a plăti obligații financiare de orice fel.

Este cineva care crede că Blue Air a stat degeaba în aceste 3 luni și nu a încercat să obțină ajutor? Și da! Cătălin Drulă era ministru. Și da! Știa greutățile financiare ale companiei de la reprezentantul Ministerului Transporturilor în CA! A făcut ceva? NU!

Îi recomand domnului Cătălin Drulă să înceteze cu scandalul. Să recunoască faptul că nu l-a interesat ce se întâmplă într-o companie în care Ministerul Transporturilor avea reprezentant și să vină cu soluții constructive, reale și concrete de rezolvare a situației tolerate de el!

Ciprian Șerban,
deputat PSD Neamț

sursa foto: Ciprian Șerban
PUBLICITATE