Ciprian Șerban: „Când ajungi să furi bani de la gura copiilor, nu mai meriți să îi reprezinți!”

Deși există legi votate de Parlament și promulgate de președintele Iohannis, Guvernele PNL și PNL-USR (Orban-Cîțu) refuză majorarea pensiilor și alocațiilor așa cum prevede legea.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis ieri seară că alocaţiile copiilor nu vor mai fi majorate de la 1 iulie, aşa cum era prevăzut iniţial în calendarul guvernului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit unui amendament adoptat deja în Senat, creşterea alocației de la 1 iulie 2021 a fost amânată pentru data 1 ianuarie 2022.

​După această decizie, PSD anunţă că săptămâna viitoare va depune în Parlament un proiect de lege pentru creşterea imediată a alocaţiilor la nivelul stabilit prin lege încă din ianuarie 2020.

Guvernul de coaliție anulează fiecare promisiune făcută în campania electorală. Acum, a venit rândul alocațiilor pentru copii.

Toată lupta PSD pentru a le obține copiilor alocații mărite a fost anulată de decizia coaliției de guvernare de a amâna până anul viitor, la 1 iulie 2022, plata tranșelor 3 (1 iulie 2021) și 4 (1 ianuarie 2022), furând, practic, peste 500 de lei din buzunarul fiecărui copil între 2 și 18 ani și peste 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu handicap.

În cinismul ei, Coaliția Minciunii și Austerității promite că toți acești bani vor fi acordați peste un an, la 1 iulie 2022.

Mai crede cineva că se vor ține de cuvânt? Vă mai amintiți de câte ori am obținut anul trecut creșterea alocațiilor, pentru ca guvernul Orban să nu aplice legea și să nu le dea copiilor banii?

Doar ei, cu Orban premier și Cîțu ministru de Finanțe, au stabilit această eșalonare anul trecut, când spuneau că nu au bani și nu pot susține creșterea, promițând că vor eșalona și copiii vor primi ce li se cuvine!

Acum, premierul Cîțu anulează acordarea tranșelor! Proiectul a fost aprobat deja de Senat și se află în dezbatere la Comisia de Muncă din Camera Deputaților.

Singurul adevăr, real și crud este faptul că în acest interval de timp copiii nu vor beneficia de majorările promise.

Guvernul Cîțu fură din banii copiilor 700 de milioane de lei pentru a doua jumătate a acestui an și încă 1,4 miliarde de lei pentru prima jumătate a anului viitor.

Că a fost o minciună premeditată, încă de la finalul anului trecut, când s-a modificat calendarul celor 5 tranșe în Senat, menită doar să mai câștige voturi, a confirmat ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a recunoscut că Guvernul Cîțu nu a prevăzut în Buget banii pentru a doua tranșă de majorare a alocațiilor prevăzută în acest an de la 1 iulie.

Pentru copii, guvernul de dreapta, condus de Florin Cîțu, nu are bani.

Însă, are bani pentru oamenii loiali partidului, alocând, prin PNRR, fără licitație, 2,9 miliarde lei firmei GSP Power deținută de Gabriel Comănescu, unul dintre sponsorii principali ai PNL.

PSD va depune săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige Guvernul să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități.” – a transmis deputatul Ciprian Șerban.

PUBLICITATE