Ciprian Șerban: „Astăzi, România a fost țara cu adevărat europeană, și nu Austria!”

Ziua de astăzi ne-a dat o serie de lecții despre unitate, despre discriminare, despre determinare și hotărârea de a merge mai departe, de a nu renunța.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este o zi în care gustul amar al nedreptății s-a împletit cu certitudinea că facem parte dintr-o familie care va merge alături de noi până ne vom găsi dreptatea și ne vor fi respectate absolut toate drepturile.

Astăzi, Europa a fost alături de România și împotriva Austriei!
Astăzi, România a fost țara cu adevărat europeană, și nu Austria!

Mulțumim tuturor statelor care ne-au susținut. Aceștia ne sunt prieteni adevărați. Ne-au susținut cauza și ne-au recunoscut eforturile incredibile pe care le-am făcut pentru atingerea acestui obiectiv.

Mulțumim, în special social-democraților europeni care s-au luptat în toată această perioadă pentru cauza țării noastre. Nu renunțăm, nu ne dăm bătuți!

România trebuie să meargă mai departe și, săptămâna viitoare, să-și susțină cauza în Consiliul European.

Austria a ales, astăzi, să meargă împotriva Uniunii Europene! Astăzi, Austria i-a făcut cadoul de Crăciun lui Vladimir Putin, dând o lovitură dură și grea unității și stabilității europene, trădându-și camarazii europeni, poate în cele mai grele vremuri pe care le traversează regiunea noastră, servind intereselor Rusiei.

După votul de astăzi, nu se mai poate spune că Austria mai este cuplată la Europa!
Cu siguranță, statele europene nu vor uita acest vot absurd, de astăzi, iar decizia guvernului de dreapta austriac va avea efecte grave asupra viitorului european.
România nu are nevoie de îngăduința Austriei!

România cere doar să fie tratată corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european!
Ajutorul premierilor din cele mai importante state, ajutorul comisarilor europeni și al colegilor noștri de stânga din Europa, până în ultima clipă, a fost decisiv pentru ca România să se bucure de o asemenea susținere la nivel european.

Votul de astăzi, al Austriei, trebuie să trezească dreapta europeană, care trebuie să își asume această situație, ce creează o problemă uriașă Uniunii Europene, însăși.
Gestul cancelarului de dreapta austriac este și eșecul dreptei europene, care nu a fost în stare să gestioneze această situație.

România merge mai departe. Partidul Social Democrat va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen, așa cum am făcut-o și când a fost vorba de aderarea la NATO și Uniunea Europeană sau de ridicarea MCV.

deputat,
Ciprian Șerban

PUBLICITATE