Ciprian Șerban: Am reușit, din opoziție, plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor

„Dublă victorie a PSD! Am reușit, din opoziție, să impunem cu succes, atât plafonarea, ca soluție de blocare a scumpirilor energiei, cât și includerea în mecanismul de plafonare și compensare a instituțiilor publice (spitale, școli, așezăminte sociale, etc.) și a IMM-urilor” – a transmis, astăzi, deputatul PSD Neamț, Ciprian Șerban.

Mesajul parlamentarului vine după ce proiectul de lege care prevedea plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor a fost adoptat de Parlament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Măsurile urmează a fi aplicate de la 1 noiembrie, după ce legea va fi promulgată de președintele Iohannis.

„Dacă pentru guvernul Cîțu, plafonarea prețurilor la energie și gaze era imposibilă, noi, PSD, am strâns peste 500.000 de semnături din întreaga țară în favoarea plafonării, pentru care am pledat încă din vară, și am reușit să impunem ca plafonarea și compensarea să se aplice și consumatorilor casnici și instituțiilor publice, CET-urilor și IMM-urilor, cu efecte benefice generale.

Chiar dacă, în varianta inițiată de guvernul Cîțu, plafonarea nu este la nivelul pe care îl propunea PSD, este totuși o plafonare care blochează scumpirile nestăvilite și continue ale gazelor și electricității.

Astfel, oamenii, instituțiile și firmele vor avea, pe durata iernii, căldură și electricitate la prețuri mai suportabile, spitalele, care sunt deja suprasolicitate, scapă de perspectiva criminală de a li se tăia curentul electric și/sau gazele pentru neplată, iar școlile, grădinițele și așezămintele sociale își vor putea achita facturile și vor putea traversa iarna în condiții relativ normale.

Bugetele administrațiilor locale vor putea, pe cât posibil, să facă față cheltuielilor cu facturile pentru încălzire și apă caldă, iar IMM-urile vor putea să se mențină pe piață evitând, pe cât posibil, dezastrul falimentelor și al concedierilor.

Am arătat că se poate! Se poate să pui interesul general, al oamenilor și al economiei, pe primul loc!” – transmite Ciprian Șerban

PUBLICITATE