Cineva își bate joc de Piatra-Neamț iar politicienii profită


Un proiect privind construirea unui nou Kaufland a fost tratat cu multă atenție atât de politicieni cât și de mass-media locală. Totul a pornit la finalul lunii august, când consilierii PSD+PMP+ALDE au respins aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru hypermarketul Kaufland din zona 1 Mai.  Același proiect fusese retras în luna iulie de pe ordinea de zi de către aceeași consilieri care au solicitat în şedinţele pe comisii să li se dea lămuriri clare despre traseul pe care l-a avut terenul respectiv, situat pe strada General Dăscălescu, din proprietatea primăriei în cea a dezvoltatorului SC Grup 4 Instalaţii SA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După 2 luni de „cercetări aprofundate”, astăzi (29 septembrie), aceeași consilieri PSD+PMP+ALDE au respins, din nou, proiectul pe motiv că „așa vor oamenii din oraș”, bazați pe o scrisoare a unui cetățean care nu era de acord cu această construcție dar și pentru că documentația nu era completă sau pe terenul respectiv sunt litigii.

Ei bine, în urma unui articol publicat recent de ZiarPiatraNeamt (vezi articolul – AICI), domnii care au cerut aprobarea PUZ-ului, și care au tot venit la ședințele de consiliu local spunând că vor să facă un hypermarket Kaufland, de fapt nu mai reprezintă interesele Kaufland de luni de zile. Kaufland și-a exprimat intenția de a cumpăra un teren în Piatra Neamț și a contractat un dezvoltator imobiliar în acest sens. Din cauza neîndeplinirii obligațiilor contractuale, încă din luna mai 2016, contractul cu dezvoltatorul pentru terenul din Piatra Neamț a fost reziliat la inițiativa noastră. Ca urmare, în lipsa oricărei relații contractuale, dezvoltatorul nu mai este mandatat de a ne reprezenta interesele în acest proiect. – transmit cei de la Kaufland, pentru aceeași sursă.

Dacă informația este corectă, e clar că cineva își bate joc de noi!

Dacă pentru fals, cei care au cerut aprobarea PUZ-ului vor răspunde în fața legii, mai avem și alte două motive să considerăm că suntem luați „la mișto”:

1. După două luni de scandaluri / articole / postări, chiar niciun reprezentant Kaufland nu a ieșit public să lămurească faptul că nu mai au de gând să construiască un nou hypermarket? 

2. După două luni de „cercetări aprofundate” ale celor din primărie dar și de la PSD+PMP+ALDE (că ei se băteau cu pumnul în piept că nu sunt toate documentele) nimeni nu a observat această situație

Mai mult de atât, cu IPOCRIZIA care-i caracterizează, unii membri de partid se mândreau astăzi pe Facebook, cu articolul din ZiarPiatraNeamț, că „iata ca in sfarsit ceea ce banuiam a iesit la suprafata” (consilierul PMP – Marius Ghineț).
Cum să ieși cu o asemenea declarație când, cu câteva ore înainte, habar nu aveai de așa ceva! SAU, MAI GRAV – DOMNII DIN PSD+PMP+ALDE ȘTIAU DESPRE ACEASTĂ ILEGALITATE ȘI NU AU ZIS NIMIC?

P.S:
Cu aceeași IPOCRIZIE, același consilier, Marius Ghineț, se lăuda în urmă cu câteva săptâmâni că alături de „vicele” Gavrilescu și consilierul Sauciuc, au avut inițiativa de a face trecerea pentru pietoni supraînălțată din Dărmănești. Afirmația a fost demontată de Gavrilescu, care a precizat că cei din Comisia Rutieră au venit cu ideea asta, comisie din care cei doi consilieri PMP nu făceau parte.

Vezi și Cine minte și cine manipulează în scandalul „Kaufland”

D.M.B.
PUBLICITATE