Cine este singurul parlamentar din Neamț care a aprobat legea defăimării?


Legea defăimării, iniţiată de şeful PSD, Liviu Dragnea a primit marți, 9 februarie girul deputaţilor din comisia juridică, urmând ca astăzi să primească votul final în camera deputaților. Dacă acest lucru se va întâmpla, cei care calomniază în spaţiul public, inclusiv în presă şi pe internet, riscă amenzi între 1.000 şi 30.000 de lei, iar când ţinta defăimării este un grup social, sancţiunile ajung până la 100.000 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și „Legea lui Dragnea” a trecut de comisii. Vezi ce te va costa dacă înjuri pe Facebook

Raportul favorabil a primit în comisia juridică 17 voturi (pentru) si 5 (împotrivă), cele 5 voturi împotrivă aparținând deputaților PNL și UDMR. Tot în comisie, cuantumul amenzilor a fost modificat, iar amenda pentru defăimări aduse unui grup social s-a mărit de la maximul de 60.000 la 100.000 de lei.

Dragusanu_Vasile_CatalinÎn cadrul Comisiei Juridice sunt 26 de parlamentari, iar începând cu data de 3 februarie 2016, face parte și deputatul de Neamț, Cătălin Drăgușanu. Acesta a declarat că a votat ieri pentru ca această lege să treacă de comisia din care face parte, dar astăzi se pare că nu mai este o idee foarte bună.

„Inițial mi se părea o idee bună. Analizând mai bine, la votul din plen nu mi se mai pare o idee foarte bună. Mă voi abține sau voi vota împotrivă” – a declarat Cătălin Drăgușanu

Amintim ca proiectul a fost adoptat în Senat în luna octombrie a anului trecut, iar votul final în Camera Deputaţilor va fi dat astăzi. Pentru ca propunerea să devină lege sunt necesare voturile majorităţii deputaţilor prezenţi.

 

PUBLICITATE