Cheile Bicazului rămân în județul Neamț. Instanța a respins contestația celor din Harghita

Cheile Bicazului rămân în județul Neamț după ce astăzi, 13 ianuarie 2021, judecătorii Curții de Apel Ploiești au respins contestația autorităților din Harghita.

Curtea de Apel Ploiești admite excepția imposibilității contestațiilor. Respinge contestațiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Sentința pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021.” – notează decizia instanței

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În luna iunie judecătorii Curții de Apel Ploiești au decis ca zona Cheile Bicazului să rămână în administrarea județului Neamț. (vezi articolul AICI)

Decizia nu l-a mulțumit deloc pe preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Csaba Borboly.

Acesta a depus pe 12 octombrie 2020, la Curtea de Apel Ploiești, o contestaţie în anulare împotriva deciziei definitive şi irevocabile prin care comunei Bicaz Chei îi este reconfirmat dreptul de administrare a Cheilor Bicazului.

Intenţia de a ataca decizia judecătorilor a fost anunţată de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita încă de atunci.

Csaba Borboly declara că îşi va întemeia demersul juridic pe faptul că instanța nu ar fi luat în considerare probe care ar fi favorizat județul Harghita.:

În cursul procesului, oraşul Gheorgheni a fost mai puţin activ, toată procedura de administrare a probelor a fost efectuată de juriştii Consiliului Judeţean Harghita.

Bănuiesc că Curtea de Apel a exclus Consiliul Judeţean Harghita pentru a nu fi obligată să ia în considerare probele noastre cu valoare 100% la pronunţarea sentinţei.

Este un lucru cu atât mai ciudat dacă ţinem cont de faptul că judeţul Neamţ nu a fost exclus din proces“. – declara Borboly.

PUBLICITATE