Cheile Bicazului, dorite iar de județul Harghita

Continuă scandalul privind delimitarea zonei „Cheile Bicazului”, una dintre cele mai apreciate obiective turistice din județul Neamț dar și din țară. Consiliul Judeţean Harghita a înregistrat o nouă cerere la Tribunalul Harghita.

Prefectura Neamț a fost citată într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Harghita, în calitate de pârâtă, alături de UAT Gheorgheni, UAT Bicaz Chei, UAT Județul Neamț, Instituția prefectului – județul Harghita, O.C.P.I. Harghita, O.C.P.I. Neamț și S.C.Satelit NT SRL.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În acest dosar, reclamantul, UAT Județul Harghita, prin Consiliul Județen Harghita, solicită anularea procesului verbal de delimitare având ca obiect stabilirea traseului de hotar administrativ pe porțiunea comună Ghorgheni – Tulgheș – Bicaz.

„În fapt, este vorba despre același proces verbal de delimitare care a făcut obiectul dosarului nr.1417/105/2011* și asupra căruia Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat definitiv, prin Decizia nr.454/27.06.2020, în sensul respingerii cererii de anulare a respectivului act.

Prin cererea formulată de către Consiliul Județean Harghita nu sunt invocate noi motive, față de acțiunea anterioră, care să justifice promovarea unei alte cereri cu același obiect, practic reiterându-se faptul că prin menținerea actului administrativ contestat a fost „rectificată” suprafață celor două județe (Neamț și Harghita), cu o întindere de aproximativ 700 ha în defavoarea municipiului Ghorgheni.” – a transmis prefectul de Neamț, Adrian Niță

Reamintim că zona „Cheile Bicazului” au rămas în județul Neamț pe 13 ianuarie 2021, când judecătorii Curții de Apel Ploiești au respins contestația autorităților din Harghita.

Curtea de Apel Ploiești admite excepția imposibilității contestațiilor. Respinge contestațiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Sentința pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021.” – nota decizia instanței (vezi articol AICI)

PUBLICITATE