Cetățeni italieni prinși cu bagajele pline de păsări (peste 1000) braconate în Neamț

Societatea Ornitologică din România (SOR) semnalează faptul că, potrivit presei italiene, autoritățile din Bergamo anchetează mai mulți cetățeni care ar fi braconat păsări din țara noastră, context în care organizația solicită oprirea vânătorii la ciocârlie și la toate speciile de păsări cântătoare. Partida de vânătoare a fost organizată de AVPS Roman, județul Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai mulți cetățeni italieni au fost prinși cu bagajele pline de păsări braconate. Aproape 1.200 de păsări erau băgate în pungi sigilate, în bagajul de cală, cu elemenți de ladă frigorifică printre pungi. Totul se desfășura sub acoperirea unui act care indica doar că păsările sunt ciocârlii de câmp și că au fost vânate (a se citi – braconate) la Săbăoani, sub oblăduirea AVPS Roman.

Știrea a apărut deja în presa italiană și atestă faptul că România a este un rai al braconierilor. În Italia, braconierii sunt anchetați de autoritățile din Bergamo, iar în România, Societatea Ornitologică Română (SOR) a sesizat Garda Națională de Mediu și a cerut anchetarea celor care au supervizat partida de vânătoare.  – notează sor.ro

Potrivit aceleiași surse, în documentelor prezentate de braconierii italieni, se specifică faptul că au fost vânate doar ciocârlii de câmp, dar în realitate au fost braconate alte specii: codobatură albă, scatiu, sticlete, florinte, inăriță, cânepar.

Conform legislației din România, un singur vânător poate „recolta” doar 50 de ciocârlii pe zi. Conform actelor, la vânătoare au participat 4 vânători – care puteau doborî doar 200 de exemplare de ciocârlie, dar poliția italiană a confiscat 1119 păsări, ceea ce înseamnă că organizatorii români au închis ochii la ilegalitate.

Mai multe puteți citi în comunicatul Societății Ornitologice din România – AICI

PUBLICITATE