Cerșetori agresivi în Piatra-Neamț: O femeie și 9 minori (FOTO)

Zece persoane au fost conduse miercuri, 04 noiembrie 2020, la sediul Poliției Locale Piatra Neamț, după ce, lucrătorii Biroului Ordine Publică, le-au surprins că apelau la mila publicului, în mai multe zone din centrul municipiului.

Nouă minori cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, împreună cu o femeie de 39 de ani (L.L.), cu reședința în comunele Girov și Războieni, au fost depistați în cursul dimineții, cerșind agresiv în zona Casei de Cultură și Piața Ștefan cel Mare (Terasa Cusos). – transmite Poliția Locală

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceștia au fost conduși la sediul Poliției Locale, unde, după ce au fost identificați, li s-au aplicat sancțiuni contravenționale (amenzi în valoare de 320 de lei) pentru încălcarea articolului 2, pct. 3 din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost anunțate direcțiile de asistență socială ale comunelor Războieni și Girov, dar și DGASPC Neamț, având în vedere că 6 dintre minori erau lipsiți de supraveghere.

Femeia în cauză nu se află la prima abatere de acest gen, anul trecut fiind depistată, de 3 ori, de către echipajele Poliției Locale Piatra Neamț, practicând cereșetoria folosindu-se de un minor, pe numele acesteia fiind întocmit și un dosar penal pentru astfel de fapte.

PUBLICITATE