Ceremonie militară, dedicată Centenarului Marii Uniri, la Tașca

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, militarii Batalionului 634 Infanterie „Petrodava” Piatra Neamţ, organizează ceremonia militară cu depunere de coroane de flori, duminică 19 august 2018 începând cu ora 11.00, la monumentul eroilor din localitatea Taşca, judeţul Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Monumentul dedicat eroilor din Războiul de Independenţă, Primul şi al Doilea Război Mondial, amplasat în centrul localităţii (la intrarea în şcoală), a fost înălţat în anul 2000 prin contribuţia publică şi ajutorul Combinatului „Moldocim” Bicaz.

Este construit din cărămidă, fier şi marmură. Pe faţa memorialului şi în părţile latarale sunt imitaţii de uşi cu arcade, unde pe plăci de marmură sunt inscripţii cu numele a 80 de eroi.

O parte din eroii acestei localităţi, au făcut parte din Regimentul 15 Infanterie „Războieni” cu sediul la Piatra Neamţ, înfiinţat la 1 ianuarie 1877, militarii regimentului luptând eroic în Războiul pentru Independenţă, Primul şi Al Doilea Război Mondial. – notează un comunicat al Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”

PUBLICITATE