Cele mai spectaculoase 5 filme legate de jocurile de noroc

În lumea jocurilor de noroc, luminile „orbesc” mintea. Unii dobândesc bogății peste noapte, iar alții pierd averi întregi într-o secundă, Granița dintre agonie și extaz este inimaginabil de subțire și doar caracterele puternice reușesc să se ridice după ce au căzut.

Această industrie a fost și este o sursă de inspirație generoasă pentru scenariștii de la Hollywood, care fie că s-au inspirat din povești reale, fie că au inventat personaje și întâmplări. Deocamdată, nimeni nu a făcut un film despre un jucător online care a ridicat un imperiu dintr-un casino bonus, dar nu este timpul trecut. Și în cazinourile online se câștigă sume importante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Iată care sunt cele mai spectaculoase 5 filme legate de jocurile de noroc, lansate până în prezent:

5 – The Hangover (2009) (Marea mahmureală)

Este o comedie tocmai bună pentru alunga starea de spirit „întunecată” adusă de apropierea iernii. Patru prieteni merg în Las Vegas pentru o petrecere a burlacilor. După o noapte cu jocuri de noroc și cu multă băutură, trei dintre ei se trezesc într-o cameră de hotel cu un tigru și cu un bebeluș. Mirele, nicăieri. 

Viața lui Alan (Ed Helms), Stu (Zach Galifianakis) și Phil (Bradley Cooper) devine un joc de noroc, în încercarea de a-și găsi amicul la timp pentru nunta care se apropia cu pași repezi. Obstacole există la tot pasul, iar decorurile sunt de lux, doar vorbim despre Las Vegas.

4 – Rounders (1998) (Chintă Royală)

Interpretat de Matt Damon, personajul principal ajunge în New York, în lumea jucătorilor de poker. Acolo el vrea să înceapă o viață nouă, profitând de chemarea pe care o are pentru acest joc. Pe de o parte, Mike McDermott este fascinat de trăirile de la masa de poker și, mai ales, de banii pe care îi poate câștiga. Pe de altă parte, prietena sa, Jo, încearcă să îl convingă să se lase poker și aproape că reușește, dar în scenă își face apariția un prieten al lui Matt, recent eliberat din închisoare, care îl poate deturna de pe calea cea dreaptă.

3 – The Cincinnati Kid (1965) (Puștiul din Cincinnati).

În timpul crizei economice din anii ’30, fiecare se descurca cum putea pentru a supraviețui. Eric Stoner (jucat de Steve McQueen) vine în New Orleans cu gândul de a-l înfrunta pe cel mai bun jucător de poker din acele vremuri, Lancey.

Filmul este un clasic care are tot ce „îi trebuie” pentru a genera adrenalină: trișori, trădări, femei, arme, multă acțiune. Lumea jocurilor de noroc este descrisă în detaliu, de la tehnici de joc până la psihologia jucătorilor împătimiți. Cincinnati Kid este mai mult decât un film despre poker, fiind recomandat și celor care nu știu ce este aceea o „chintă” sau un „full”.

2 – High Roller: Povestea lui Stu Ungar (2003)

Stu Ungar este una dintre legendele pokerului, povestea sa inspirând mai multe producții cinematografice. În anul 2006 s-a făcut și un serial: „One of a Kind: The Rise and Fall of Stu Ungar” (Unicat: Ridicarea și prăbușirea lui Stu Ungar). „High Roller” este un film biografic despre primul jucător care a câștigat trei turnee WSOP Main Event în World Series (1880, 1881, 1997). 

Personajul este interpretat de Michael Imperioli. Problemele din familie și adicția pentru droguri (pe care începuse să le consume pentru a rezista la turneele-maraton) aproape că l-au distrus după titlul câștigat în 1881, dar Stu a reușit o revenire miraculoasă și a câștigat 500.000 de dolari în 1997. În timpul turneului, a privit în mod repetat fotografia fiicei Stefanie, pe care o avea în portofel. Din păcate pentru el, a pierdut aproape toți banii câștigați pariind pe curse de cai, apoi a dispărut din viața publică.

1 – 21 (2008)

Este un film despre gambling care te ține în suspans, dar, în același timp, oferă și momente relaxante. Denumirea alternativă este „Șansa vieții lui”, el fiind un student genial, dar timid, care are nevoie de bani pentru a-și plăti taxele de școlarizare. Cum nu găsește pe nimeni care să îi împrumute suma necesară (300.000 de dolari), își joacă „ultima carte” la Blackjack. Ben Campbell (Jim Sturgess) este recrutat de Micky Rosa (Kevin Spacey), profesorul de matematică, într-un grup care joacă în fiecare weekend la cazinourile din Las Vegas, câștigând milioane de dolari prin tehnica numărării cărților la 21.

O dată intrat în horă, Ben trebuie să joace, dar este un joc periculos, pentru că angajații cazinourilor urmăresc fiecare mișcare a celor care păgubesc „casa”. Filmul este inspirat din realitate, fiind povestea unui grup de studenți asiatici de la Massachusetts Institute of Technology.

PUBLICITATE