Cel târziu în 2026, nemțenii vor circula pe autostradă spre Iași și spre București

După o întârziere de 30 de ani în construirea autostrăzilor în regiunea Moldovei, pe care nu o poate scuza nimic, încep să apară și veștile bune. – anunță senatorul PNL Neamț, Eugen Țapu-Nazare

Potrivit acestuia, cele două autostrăzi care vor traversa județul Neamț, de la sud la nord și de la est la vest: A7 (Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Pașcani) și A8 (Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș), vor fi deschise circulației cel mai târziu la 31 decembrie 2026.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Aceste două autostrăzi, atât de importante pentru noi, sunt împărțite în mai multe tronsoane, fiecare aflat în diferite stadii.

Important este însă că lucrurile se mișcă, autostrăzile se vor face, și asta doar datorită ajutorului primit din partea guvernării conduse de primul ministru Nicolae Ciucă, președintele PNL.

CNAIR anunță că execuția fiecărui lot va dura maxim 30 de luni, iar finanțarea va fi asigurată prin PNRR.” – a transmis Eugen Țapu

Stadiul lucrărilor pe tronsoanele care traversează județul Neamț din cele două autostrăzi, conform informațiilor furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR):

A8 Târgu Mureș – Iași – Ungheni

Din Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, tronsonul Ditrău – Târgu Neamț a fost împărțit în 4 sectoare, astfel:

  • Sector 1 – km 0+000 – km 38+980 (DN12 – DN15)
  • Sector 2 – km 38+980 – km 57+800 (DN15 – DN15B)
  • Sector 3 – km 57+800 – km 95+600 (DN15B – DN15C) – Leghin – Târgu Neamț
  • Sector 4 – km 95+600 – km 118+800 (DN15C – DN2)

CNAIR estimează lansarea fazei de proiectare + execuție în decembrie 2022.

Despre autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni, CNAIR a pus la dispoziție următoarele informații:

  • Cererea de finanțare și contractarea execuției lucrărilor au termen 29 septembrie 2023.
  • Proiectul fiind finanțat prin PNRR, termenul de execuție maxim este 31 decembrie 2026.

A7 Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Pașcani

Tronsonul Bacău – Roman – Pașcani a fost împărțit în trei segmente, din care două cuprind porțiuni din județul Neamț: Bacău – Trifești și Trifești – Gherăiești.

Aici lucrurile sunt și mai avansate. Deja au fost lansate licitațiile pentru construcție, iar ofertele sunt așteptate până pe 15 septembrie 2022.

„În concluzie, pe autostrăzile A7 (de la Roman la București) și A8 (de la Târgu Neamț la Iași) vom circula, cel mai târziu la data de 31 decembrie 2026, având în vedere că termenul maxim de finalizare a lucrărilor finanțate prin PNRR este 31 decembrie 2026.

Împreună cu cei doi colegi liberali, George Lazăr și Laurențiu Leoreanu, urmărim îndeaproape stadiul acestor proiecte, având întâlniri lunare cu directorul general al CNAIR, dl. Cristian Pistol.” – a transmis senatorul PNL Neamț

Și președintele PNL Neamț, George Lazăr, a vorbit, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre banii pe care îi va primi județul Neamț prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„1,4 miliarde alocate județului Neamț pentru investiții în realizarea și reabilitarea rețelelor de apă, canalizare, gaz și modernizarea drumurilor, alocarea fiind facută de premierul liberal Nicolae Ciuca, căruia îi mulțumesc.

Cei 36 de primari PNL au primit 49% din totalul bugetului alocat, reprezentând 582.000.000 lei.

Alături de primul ministru Nicolae Ciucă, sunt alături de colegii noștri și de comunitățile pe care le păstoresc, în drumul lor spre dezvoltare.” – a spus George Lazăr

PUBLICITATE