Cel puțin o oaie a rămas sub podul dărâmat

Ca urmare a producerii evenimentului din data de 9 iunie, în urma căruia podul de peste râul Siret ce face legătura între localitățile Luțca și Sagna a fost distrus, mai multe ovine au fost surprinse sub dărâmături.

Pompierii au identificat 20 de capete ca fiind surprinse sub pod: 4 oi au putut fi extrase în viață, ulterior fiind predate proprietarului, alte 16 oi fiind identificate fără semne vitale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată s-a constatat ca cel puțin o oaie este încă în viața și este surprinsă sub elementele prăbușite ale podului.

„Cum orice viață contează, au fost căutate soluții pentru scoaterea acestor oi din zona respectiva. Specialiștii din cadrul ISC Neamț ne-au comunicat că orice intervenție asupra podului poate genera prăbușiri ale elementelor acestuia.

În acest context, zona în care este interzis accesul este la o distanță egală cu înălțimea elementelor din podul prăbușit.” – transmite ISU Neamț

Având în vedere că se efectuează cercetări cu privire la cauza producerii accidentului, elementele podului trebuie să rămână în poziția de după prăbușire, astfel încât experții tehnici / specialiștii investigatori să aibă o imagine cât mai completă.

ISU Neamț menține legătura cu IPJ Neamț urmând să intervină pentru salvarea animalelor surprinse sub pod sub coordonarea expertului tehnic, astfel încât să nu afectam cercetările în curs.

Pentru că suntem preocupați de salvarea vieţii au fost efectuate căutări a unor posibile victime și în apele râului Siret cu ajutorul unei bărci și a scafandrilor de la ISU Neamț.” – mai spun reprezentanții ISU

PUBLICITATE