Cel mai bun fasonator mecanic este din Neamț (FOTO)

32 cei mai pricepuți muncitori silvici din țară, câștigători ai etapelor județene desfășurate de direcțiile silvice ale Romsilva s-au întrecut pentru primele locuri la etapa națională a concursului ”Cel Mai Bun Fasonator Mecanic”, ediția 2021.

Marius Buhușanu de la Romsilva – Direcția Silvică Neamț a câștigat etapa națională a Concursului profesional ”Cel mai bun fasonator mecanic”, găzduită de Romsilva – Direcția Silvică Iaşi.

Pe locul secund s-a clasat reprezentantul Direcției Silvice Alba, Costică Cernat, urmat de Daniel Pocolin, reprezentantul Direcției Silvice Suceava.

Concursul CEL MAI BUN FASONATOR MECANIC are rol de a verifica cunoștințele profesionale și abilitățile deprinse de fiecare fasonator mecanic, una dintre cele mai importante profesii din domeniul silvic, prin faptul ca ajută la punerea pe piață a lemnului fasonat necesar populației si operatorilor economici, dar și pentru că este cea mai mare generatoare de accidente de muncă în acest domeniu.

Competiția este acerbă, tot mai mare de la an la an, iar premiile acordate de sponsori și mai ales mândria profesională sunt determinante.

Concurenții s-au întrecut în mai multe probe de îndemânare, precum montarea unui lanț și întoarcerea lamei, tăierea combinată și de precizie sau proba de curățat.

Cea de-a XI-a ediție a concursului profesional ”Cel mai bun fasonator mecanic” a fost organizată, ca și până acum, de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Federația Sindicatelor din Silvicultură ”Silva”.