Cea de-a patra seară a festivalului „Vacanțe Muzicale” marcată de eleganță dar și de intemperii (VIDEO)

În cea de-a patra seară a Festivalului „Vacanțe Muzicale”, publicul din Piatra-Neamț a fost încântat de artiști nemțeni și de concertul „SORIN ZLAT QUINTET”, până când o furtună puternică a forțat organizatorii să întrerupă spectacolul pentru siguranța celor prezenți.

Primul spectacol al serii a început la ora 19:00, în sala „Calistrat Hogaș” din cadrul Consiliului Județean Neamț, unde artiști nemțeni de renume au încântat audiența.

Publicul a fost vrăjit de talentul lui EMMY DUMITRU (acordeon), BIANCA-ADELINA PODOSU (vioara I), COSMIN SIPOŞ (vioara a II-a), IOANA MARDARE (violă), GEORGE BOSNEA (violoncel) și MARCO-GABRIEL BĂLĂU (contrabas). Programul lor a inclus piese de Aliaksandr Yasinski, Sergey Voytenko, Franck Angelis, Piotr Ilici Ceaikovski, Eric Satie, Bela Bartok și Astor Piazzola, transformând seara într-una plină de rafinament și emoție.

De la ora 21:00, pe platoul Curții Domnești, publicul s-a adunat pentru a asista la un concert extraordinar intitulat „THE GREAT AMERICAN SONGBOOK” susținut de „SORIN ZLAT QUINTET”.

Quintetul, format din MIHAELA ALEXA (voce), SORIN ZLAT Jr. (pian), SORIN ZLAT Sr. (saxofon), ADRIAN FLAUTISTU (contrabas) și IULIAN NICOLAU (tobe), care au pregătit o selecție dintre cele mai îndrăgite standarde de jazz compuse de muzicieni celebri precum Michel Legrand, Cole Porter, George Gerswhin, Nat King Cole, Victor Young, Jimmy Heath și Johnny Green.

Seara promitea să fie una deosebită, printre spectatori aflându-se și Principele Nicolae al României, însă o furtună puternică și neanunțată de meteorologi a întrerupt concertul, forțând organizatorii să ia măsuri pentru siguranța tuturor celor prezenți.

Publicul a reușit să se bucure doar de o parte din melodiile programate, înainte ca evenimentul să fie oprit.

Festivalul „Vacanțe Muzicale” continuă să transforme serile nemțenilor și ale turiștilor într-o sărbătoare a muzicii de cea mai înaltă calitate. Până pe 13 iulie, scena festivalului va găzdui artiști și formații celebre, oferind publicului o diversitate de stiluri muzicale, de la clasic la jazz, lăutărească și pop, promițând experiențe muzicale de neuitat pentru toți participanții.

PUBLICITATE