Ce se poate intampla in cazul in care se defecteaza carburatorul de motocoasa?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Putini pot contesta eficienta unei motocoase! Fiind o unealta de mare ajutor, atat in micile gospodarii, cat si in cadrul companiilor si asociatiilor care au la baza agricultura, motocoasa ofera un randament de top, la un pret foarte competitiv. Pe piata, pot fi intalnite mai multe tipuri de motocoase, de la cele electrice, pentru uz ocazional, pana la cele care functioneaza cu carburant, considerate mult mai eficiente. 

Cu toate acestea, exista momente in care motocoasa nu mai porneste. Ce faci in acest caz? Unii apeleaza la centre de reparatii, pe cand altii nu-si mai bat deloc capul, preferand sa cumpere o unealta noua. Insa, putini stiu ca nu ai nevoie de multe cunostinte in domeniul tehnic pentru a schimba o piesa, precum un carburator motocoasa. In Romania, exista multe magazine online, specializate in vanzarea de piese pentru motoutilaje, de unde poti comanda componente de schimb pentru motocoasa, echipamente, accesorii, discuri noi etc.

Insa, inainte de a-ti achizitiona piesele de care ai nevoie, va trebui sa verifici care dintre componente este cea defecta. Pentru acest lucru, verifica atent filtrele de aer, bujiile, precum si alte componente mobile, curatandu-le de murdaria acumulata. 

Daca, dupa ce ai parcurs acesti pasi, unealta inca nu functioneaza, exista posibilitatea ca problema sa provina de la carburatorul de motocoasa. In functie de model, aceasta piesa necesita mentenanta regulata, dar si ajustari frecvente. Mai mult, de la vibratiile carcasei, se poate intampla ca suruburile de ajustare sa se deregleze.

Cum functioneaza un carburator de motocoasa?

Acest dispozitiv este echipat pe motoarele care functioneaza in doi si patru timpi, avand rolul de a amesteca benzina si aerul, formand un mix care asigura o combustie eficienta. Astfel, in timp ce aerul patrunde in carburator prin filtru, un alt furtun pulverizeaza o perdea fina de combustibil, formand astfel amestecul mai sus mentionat.

Cum se verifica un carburator de motocoasa?

Deschide cu atentie filtrul de aer si curata murdaria acumulata. Apoi, verifica functionalitatea bujiei. In cazul in care rezervorul este plin cu combustibil, dar unealta nu porneste, poti incerca urmatorul test pentru a testa un carburator de motocoasa. Indeparteaza filtrul de aer, apoi adauga foarte putin combustibil proaspat, direct in carburator. Porneste motocoasa, iar daca motorul se aprinde, dar se opreste imediat, problema este de la carburator. 

Chiar daca motorul porneste, functioneaza cateva minute, iar dupa aceea se opreste, specialistii recomanda sa nu folosesti motocoasa in acest fel, deoarece exista atat riscul defectarii altor piese, cat si a altor accidente neplacute. 

Asadar, vei avea nevoie de un carburator nou, care sa il inlocuiasca pe cel defect. Cauta exact modelul pe care il detii si comanda online o piesa noua, originala sau perfect compatibila cu unealta ta. 

Operatiunea de schimbare a carburatorului este relativ simpla, necesitand doar cateva scule care se regasesc in “arsenalul” oricarui gospodar: surubelnita, cheie tubulara si un patent. Inainte de operatiune, nu uita sa golesti rezervorul de combustibil, dar si sa scoti bujia, pentru a elimina orice risc de pornire accidentala a motocoasei. Cauta cele mai bune oferte pentru un carburator motocoasa, inlocuieste-l si da startul din nou la lucru!

PUBLICITATE