Ce platformă de magazin online folosesc site-urile cu cele mai mari vânzări din lume?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

In comertul electronic, flexibilitatea si siguranta sunt cruciale. De la achizitionarea unui stilou, pana la vanzarea de bunuri imobiliare, astazi, totul de poate face doar printr-un click.

Asadar, te-ai hotarat in cele din urma sa incepi infiintarea unui magazin online? Daca da, citind cu atentie acest articol, vei ajunge sa intelegi pe deplin care este si cum functioneaza platforma cea mai potrivita pentru afacerea ta. Vom discuta despre ce utilizeaza atat incepatorii, cat si afacerile de sute de milioane de dolari si motivele pentru care aleg, intr-un sfarsit, acele platforme.

Mai intai, sa aruncam o privire asupra intregului web, si sa vedem ce platforme de magazin online domina piata. Folosim un site numit buildwith.com care scaneaza intregul web si analizeaza ce platforme sunt folosite pentru fiecare site in parte. Aceasta scanare este globala, fiind luate in considerare site-urile web din intreaga lume.

Care sunt cele mai utilizate platforme de comert electronic din lume?

    1. Shopify. Platforma de comert electronic numarul unu. Ei detin 22% din piata si a fost una dintre platformele de comert cu cea mai rapida crestere din ultimii ani.
  • Wix si Woocommerce

Pe locul doi, la egalitate, se regasesc Wix si Woocommerce, care detin 15% din piata. Acest lucru este surprinzator pentru Wix. Aceasta platforma este mai mult decat un constructor general de site-uri. A incorporat cateva functii de comert, insa, cu siguranta, este o platforma complet functionala. 

Woocommerce este open source, deci este gratuita si este legata de WordPress. Woocommerce a crescut rapid. Detine un backend de comert electronic complet functional, si continua sa incorporeze noi functii. Oricine foloseste aceasta platforma poate face ce modificari doreste, asa ca, daca ai nevoie de transport specializat undeva in lume,  poti adauga aceasta metoda de livrare, optiune care probabil nu poate fi facuta prin Shopify sau Wix. Woocommerce este o buna alegere. Fii cu ochii pe ei.

  • Square

Square detine 7% din piata. Aceasta platforma ofera posibilitatea constructiei unor site-uri de baza, simple, si incearca functiile de comert electronic pe backend-ul lor, dezvoltandu-se prin atragerea magazinelor online la inceput de drum, pentru ca acestea sunt  usor de pus in functiune.

  • Opencart

Opencart detine 5% din piata si este, la fel, o platforma open-source.

  1. Prestashop si Ecwid (4% din piata)
  2. Zen Cart si Magento

Acestea detin 3% din piata. Magento a fost platforma numarul unu pentru cel mai mult timp. Nu isi mai promoveaza solutia de open-source la fel de mult, deci au scazut cu site-urile lor mai mici. Acum se concentreaza pe intreprinderi online care fac zeci de milioane de dolari sau mai mult. Magento 1 nu mai exista din 2020, astfel incat, comerciantii care nu au dorit sa treaca la intreprindere, au fost nevoiti sa aleaga alta platforma de comert.

Ce platforme folosesc site-urile cu vanzari de zeci de milioane de dolari pe an?

Exista miliarde de site-uri pe internet. Deci, daca va aflati in primele milioane, acest lucru este foarte bun.

Alexa Rankings, detinut de Amazon, clasifica site-urile de la unu la un miliard, si raporteaza unde se situeaza un site, bazat pe dimensiunea traficului primit de acesta. Sa analizam primele 100.000 de site-uri din lume si sa vedem ce platforme de comert electronic apar in lumina reflectoarelor.

Aceste site-uri sunt marci de renume, care obtin o multime de trafic, insa, probabil, sunt de mult timp pe piata. Estimez ca ar produce vanzari in valoare de 50 milioane de dolari pe an, daca nu, chiar mai mult. Cu siguranta, aceste site-uri nu au ales superficial platforma de comert pe care o utilizeaza. Ei au examinat toate posibilitatile in cel mai mic detaliu pentru a se asigura ca ofera tot ce este necesar pentru a-si rula site-urile aducatoare de un venit atat de mare si nu pretul pentru magazin online.

In topul platformelor celor mai utilizate pentru aceste site-uri , se clasifica Shopify, pe primul loc cu 23% din piata. Pe locul doi, Woocommerce cu 12%, urmata de Magento cu 11%, Shopify Plus cu 6% din piata. 

Shopify Plus este versiunea de intreprindere a Shopify, care vine cu mai multe functii si suport, fata de cel clasic. Daca combinam acestea doua, Shopify detine, de fapt, 29% din piata. 

Pe locul cinci, Bigcommerce detine 5%, urmat de Flexify cu 3%. Aceasta este o alta extensie a Shopify. Daca luam si aceasta in considerare, Shopify domina piata cu 32%. 

Ce platforme folosesc site-urile cu vanzari de sute de milioane de dolari? 

Unele din aceste site-uri, au vanzari de sute de milioane de dolari pe an, altele poate, aproape de un miliard. Ei iau foarte in serios platformele pe care le folosesc.

Pe locul unu, din nou Shopify cu 21% din piata, urmat de Magento si Salesforce Cloud cu 8%, Woocommerce si Oracle cu 5% , Shopify Plus cu 4%, Magento Enterprise cu 3% 

Acesti jucatori nu participa la competitii mici. Este interesant de vazut cum toti isi indreapta atentia spre intreprinderi, si nu spre afaceri mici.

Care sunt platformele cele mai utilizate astazi?

  1. Woocommerce
  2. Shopify 
  3. Magento 
  4. BigCommerce, care continua sa ajute comerciantii de intreprinderi mici, medii si mari, prin inovatii si introducerea unor functii noi.
PUBLICITATE