Ce planuri sunt pentru sportul din Piatra-Neamț? Candidații PSD: Vrem Ceahlăul din nou în Liga 1!

În aceste zile toată lumea discută despre proiecte de infrastructură, de construcții, de piețe. Cei de la Alianța pentru Piatra-Neamț PSD-PPU au în programul distribuit public și un capitol destinat sportului.

Octavian Diaconița și Liviu Florescu Purcariu sunt pe lista de viitori consilieri și explică ce vor să facă.

  • Sunteți arbitru de volei și ne puteți explica cel mai bine care este programul pentru sport?

Octavian Diaconița:

Sportul ne ține sănătoși, în primul rând. În al doilea, ne întărește caracterul, ne învață spiritul de echipă, fair play-ul.

Nu e cazul să enumăr avantajele practicării unui sport, oricare ar fi el. Dar sunt de părere că o administrație preocupată de cetățeni are în vedere acest aspect: să creeze condiții atât pentru sportul de performanță, cât și pentru a permite tuturor oamenilor să practice un sport.

Mai țineți minte frumoasa aventură europeană a Ceahlăului din 1999? Echipa de fotbal Ceahlăul Piatra-Neamț trebuie să revină în Liga I de fotbal! Multe primării din țară se mândresc cu echipe! Noi de ce să nu putem? Noi niciodată nu puteam nimic și nu e în regulă! Nu mai vrem așa!

Liviu Florescu Purcariu:

Pe lângă sportul de performanță și susținerea echipelor, noi milităm pentru încă ceva: vrem să construim spații multifuncționale în fiecare cartier.

Adică terenuri de sport (de dimensiunea unui teren de baschet), locuri de joacă și mese de șah pentru vârstnici. Vedem în fiecare seară tineri, copii, vârstnici pe băncile de la scara blocului sau stand în picioare de vorbă în fața blocului – că unii nici băncuțe nu au! Oamenii sunt dornici de a fi împreună, de a funcționa ca o comunitate.

Or, aceste spații despre care vorbim noi – ca și echipa de fotbal fanion a orașului – asta fac: îi aduc împreună pe oameni, întăresc comunitatea. Și cred eu că aceasta este menirea noastră. Cel puțin noi, cei de la PSD, așa gândim și asta vrem să facem.

PUBLICITATE