Ce pedeapsă a primit un șofer din Neamț care, beat și fără permis, a provocat un accident cu 1 mort și 2 răniți (FOTO)

Un bărbat din Neamț, care provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor două, în timp ce se afla sub influența alcoolului și cu permisul anulat, a fost condamnat la 2 ani şi 7 luni închisoare cu suspendare.

Judecătorii din Târgu-Neamț s-au pronunțat în dosarul accidentului rutier ce a avut loc pe 29 iunie 2021, în comuna Petricani (pe DJ 155 M, în localitatea Țolici).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Șoferul a fost găsit vinovat și condamnat la 2 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, 1 an închisoare pentru conducerea sub influenţa alcoolului și 9 luni închisoare pentru că a condus cu permisul anulat.

„…aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de 7 luni închisoare (reprezentând 1/3 din celelalte pedepse aplicate), în final aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 7 luni închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani…” – notează decizia instanței.

Bărbatul va mai trebui să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Totodată, acesta va mai avea de plătit 500 de lei, cheltuieli de judecată.


Reamintim că pe 29 iunie 2021, în jurul orei 12.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu producerea unui eveniment rutier pe DJ 155 M, soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor două.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că în timp ce un bărbat de 49 de ani, din Petricani, conducea o autoutilitară pe DJ 155 M, în localitatea Țolici, pe un sector de drum în curbă, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu un stâlp al rețelei de energie electrică.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul unui pasager, în vârstă de 61 de ani, din Petricani, precum și rănirea conducătorului auto și a unei femei de 45 de ani, pasageră în vehicul.

Victimele au fost transportate la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, verificările efectuate de polițiști au relevat faptul că bărbatul are anulat permisul de conducere.

Potrivit ISU Neamț, la locul solicitării s-au deplasat pompierii  cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ.

„Până la sosirea forțelor de intervenție conducătorul auto și un pasager s-au autoevacuat.

Conducătorul auto (bărbat de 49 de ani) a fost preluat de membrii echipajului SMURD și transportat la CPU Târgu Neamț.

Cei doi pasageri, o femeie de de 45 de ani și un bărbat de 61 de ani (aflat în stop cardio respirator) au fost preluați de echipajele de la SAJ și transportate la CPU Târgu Neamț.” – a transmis la acea dată ISU Neamț.

PUBLICITATE