Ce mai fac aleșii noștri: deputatul Bulai a promovat o lege privind alăptatul în spațiu public

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai continuă să țină ocupat spațiul public cu tot felul de subiecte controversate. Ieri, deputatul nemțean ne-a informat că a inițiat și susținut o lege pentru alăptatul în spațiul public.

Curios este faptul că nu există nicio lege care să împiedice mamele să-și alăpteze copiii în spații pubice, lucru care i-au adus numeroase critici deputatului USR pe contul de Facebook:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Măi, Bulai, de unde vă vin ideile astea? Ai copii? Cred că prea mulți dintre voi nu au, de-aia vi se pare așa cool să vă preocupați de ai altora. Lămurește-ne și pe noi: a existat vreo lege care interzice alăptatul în public? Atunci de ce ar exista una care să…ce? Să dea voie sau cum? De ce?

Deci dacă tot vă preocupă copiii altora, în primul rând – că e de actualitate – interziceți injectarea copiilor cu seruri experimentale, după aceea vedeți să măriți alocațiile măcar la nivelul celor europene (ca să-i putem crește sănătoși și cu tot ce au nevoie la școală, conform standardelor unor țări civilizate), opriți reformarea (a se citi abrambureala) învățământului și fixați odată un cadru civilizat și performant, care să ofere o perspectivă sănătoasă copiilor și tinerilor de care vă pasă atâta.”

”Eu mi-am alăptat toti trei copiii în trecut, chiar și în spațiul public, dacă situația era de așa natură, fără sa cer permisiunea nimănui. Un lucru normal și firesc se întâmplă pur și simplu, nu are nevoie de o lege pentru aprobare.”

”Tinere Bulai, există un principiu în Drept: ce nu este expres interzis prin lege, este permis fără lege. Dacă nu poți invoca o lege și un articol care interzice expres alaptatul în public, ce faci e inutil.”

Alături de Iulian Bulai, proiectul de lege cu privire la alăptatul în spații publice a fost semnat și de deputații nemțeni Mugurel Corneliu Cozmanciuc și Mara Calista.

Asociația Salvați Copiii a atras atenția despre o măsură discriminatorie din prezentul proiect de lege: ”Deși propunerea legislativă privind alăptarea în spații publice , aflată în proces de adoptare în Senatul României, răspunde nevoii de protecție a mamelor și copiilor lor împotriva oricărei forme de discriminare ori de încălcare a dreptului la hrană al copiilor, inclusiv în spații publice, Salvați Copiii constată că inițiatorii proiectului de lege restrâng protecția la copiii ”de până la 24 de luni”, creând premisele unui tratament discriminatoriu, în dezacord cu principiul interesului superior al copilului.”

PUBLICITATE