Ce fac elevii din Târgu Neamț când chiulesc? Beau și joacă barbut prin baruri!


În conformitate cu Planul Naţional Comun de Acţiune Cadru derulat la nivel județean pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, ieri, 18.01.2016, a fost organizată, de către Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, au fost verificate 13 unități economice identificate în zona adiacentă unităților de învățământ și au fost legitimate 32 de persoane, fiind identificați 18 elevi absentând de la cursurile școlare. În urma acțiunii au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1450 de lei, pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a minorilor și consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, etc., conform Legii 61/1991 rep. privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice .

În urma acestor activități, au fost întocmite 13 informări cu privire la aspectele constatate, ce au fost transmise unităților de învățământ ai căror elevi au fost depistați de polițiști.

Exemplu: În jurul orei 09. 40, într-un bar de pe raza orașului Tg.Neamț, au fost identificați 6 elevi, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, trei dintre aceștia practicând jocuri de noroc (barbut) iar trei consumând băuturi alcoolice. Polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale față de trei dintre aceștia pentru practicarea jocurilor de noroc și față de barman pentru servirea minorilor cu băuturi alcoolice.

Poliţiştii din structurile de ordine publică vor continua astfel de acțiuni dar și activităţile de prevenire în unităţile de învăţământ, fiind prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor

Comunicat Poliția Neamț – Acțiune de prevenirea absenteismului în școli, pe raza orașului Târgu Neamț

PUBLICITATE