Ce ascunde de fapt sondajul de opinie cu care se laudă la TV Mugurel Cozmanciuc?

„- Bună ziua, sondaje mai aveți?
– Doar cu 53% și cu 74%?
– Am înțeles! Dați-mi-l pe cel cu 53%. Mulțumesc! Încă ceva… dacă îmi este mic, pot să vin să-l schimb?”

Lăsând gluma la o parte, nu ai cum sa nu zâmbești un pic, în colțul gurii, când citești cifrele prezentate de Mugurel Cozmanciuc ca fiind rezultatele unui veritabil sondaj de opinie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform rezultatelor prezentate de PNL, ieșeanul Mugurel Cozmanciuc are cu aproximativ 50% mai multe voturi decât a primit Klaus Iohannis la Neamț.

Ca să fie clar pentru toată lumea, sondajul nu este pentru a demobiliza electoratul nimănui. Dacă voia să facă asta, ar fi putut umbla mai inteligent la procente.

Să le spună cineva, liberalilor, că acum sunt alegeri locale! Nu poți demobiliza nimic, pe nicăieri. Cine are creierul atât de mic încât să creadă că electoratul PSD se uită la sondajul lui Cozmanciuc și nu va mai ieși să-și voteze primarul sau lista de consilieri din localitate? Exclus!

La aceste alegeri primarii fac legea iar oamenii ies la vot pentru candidatul de primar, pentru cei care candidează pe listele de consilieri locali și votează, în linie, cu același partid și pe celelalte liste.

Dacă ar fi alegeri parlamentare, unde nu e o miza reală și palpabilă pentru simplul alegător, poți încerca să manipulezi electoratul cu sondaje mincinoase pentru a-l descuraja. Dar la locale nu se aplică.

Ideea aruncării pe piață a unei asemenea bazaconii de sondaj e alta. Cozmanciuc își pregătește eșecul, asta e limpede și se simte în interiorul organizației. Deja au apărut conflicte între el și mai mulți colegi care candidează la primărie.

Cozmanciuc urmează să le spună primarilor liberali: „ați văzut cât am în sondaje cu 2 săptămâni înainte de alegeri? 53%! Dacă îmi scade procentul e numai din cauza voastră, că n-ați muncit sau că m-ați vândut„. Și nu doar primarilor le spune asta ci și grupurilor de interese din interior.

Își pregătește, în fapt, discursul din noaptea înfrângerii, în fața conducerii de partid: „eram pe primul loc dar m-au vândut. Au căzut măștile!

Lamentarea asta a existat și în 2016, când a fost desemnat candidatul PNL pentru șefia CJ Neamț și a pierdut. A aruncat vina pe Roman și pe Piatra-Neamt, că cei doi primari nu au scos scor care să-l facă președinte de CJ.

În 2016, PNL a luat 36% la Neamț. Între timp, Mugurel Cozmanciuc a pierdut Piatra-Neamț și jumătate din Roman. Dacă scădem din 36% voturile care se vor pierde din cele două municipii, lui Mugurel…. îi dă cu plus: 53%!

Din 2016 până în prezent, Arsene a adus câteva sute de milioane de euro în județ.

Da, majoritatea lucrărilor au fost executate de firma „cumătrului”. Dar credeți că cei care urcă acum pe Axial sau populația din județ care are asfalt până pe ultima uliță a satului este interesată de cine a câștigat pe SEAP lucrările sau cum s-au soluționat contestațiile? Nici vorbă! Se bucură că au venit bani în Neamț.

În schimb, liberalii au reușit „performanța” de a ține blocat un drum (Bicaz – Poiana Largului) luni întregi, fără niciun motiv, în condițiile în care le-au mai rămas de finalizat doar 15% din lucrare.

Concluzionând, scorul de 53% pentru Cozmanciuc (amuzant fiind și faptul că el deja a devenit locomotivă, depășind scorul partidului) nu este altceva decât scuza pentru noaptea în care se vor pierde alegerile, pe principiul „fraților, am fost vândut! I-a cumpărat Arsene pe toți!”

Totuși, nu putem să nu ne întrebăm: dacă ieșeanul Mugurel Cozmanciuc are 53% în sondaje, cât ar fi avut Leoreanu dacă ar fi candidat?

Nota Bene: Am întrebat mai mulți liberali, în această campanie electorală, cine cred că va câștiga șefia Consiliului Județean. De cele mai multe ori am primit același răspuns: „Iese Arsene, fluierând!

PUBLICITATE