Cauți șemineul cel mai potrivit pentru casa ta? Vezi ce modele există pe piață

Observăm tot mai mult pe internet, şi într-un număr tot mai larg de influenţe stilistice, că şemineul prevalează nu doar ca şi sursă termică, deşi abilitatea acestuia de a încălzi un spaţiu eficient nu poate fi contestată, dar şi că un obiect de nelipsit. Fie că acesta e atracţia centrală, fie că e folosit drept accent secundar în design, puterea şemineului de a întregi o locuinţă nu poate fi înlocuită cu ideea de căldură privită că simplă valoare termică. Un şemineu pur şi simplu e mai mult de atât. Putem spune că într-o locuință, un șemineu are propria lui personalitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De ce există mai multe tipuri de şeminee şi care sunt diferenţele dintre ele? Echipa Șeminee Sibiu, parte a grupului PEFOC.ro, îţi răspude: pentru că nevoile sunt variate şi tipurile de semineu variază. Şemineele se clasifică după criterii de funcţionalitate, randament şi bugetul disponibil.

Atunci când spunem şeminee clasice ne referim la şemineele pe lemne şi pe gaz, iar când spunem şeminee moderne, ne referim la şeminee electrice şi bioșeminee.

Şemineul pe lemne este de dimensiune medie şi mare, acesta putând ajunge până la peste 2 metri lăţime. Poate încălzi doar camera în care este amplasat, sau cu ajutorul grilelor de aerisire, căldura poate ajunge şi în alte încăperi. Acesta funcţionează pe lemne sau cărbune, iar designul este ales de client în funcţie de preferinţă sau stilul camerei.

Şemineul pe gaz face parte din categoria șemineelor clasice. Un șemineu pe gaz funcţioneză precum o centrală, dar are arhitectura şi designul unui şemineu. Ele încălzesc doar camera în care sunt amplasate.

Bioşemineul face parte din categoria șemineelor moderne. Acesta poate fi amplasat în orice loc: grădină, hol, bibliotecă sau camera de zi. Funcţionează pe bază de bioetanol, nu emană fum sau miros şi nu necesită coş de fum. Generează căldură, dar nu ca şi sursă primară de încălzire. Se optează de regulă pentru el datorită jocului flăcărilor şi faptului că este mobil, putând fi amplasat în orice loc sau încastrat în perete.

Şemineul electric este şemineul ales pentru design şi ambianţa creată. De asemenea, aduce şi un plus de căldură. Tehnologia 3D LED are rolul de a menţine un consum relativ scăzut de energie electrică, oferindu-vă o ambianță plăcută în timp ce economisiţi banii. Combinaţia a 125 de culori vă oferă culoarea şi efectul flăcărilor în casa şi încăperea dumneavoastră.

În primul rând, trebuie menționat că deși sunt o sumedenie de focare șeminee pe piață, nu toate sunt create la fel. Un focar șemineu se alege în funcție de suprafața care trebuie încălzită. Dacă ai o casă cu un volum de 650 de metri cubi, un focar de 10 KW sau o sobă nu va fi suficientă pentru a acoperi tot necesarul termic. În acest caz specialiștii recomandă unul din acele șeminee de putere mare, capabile să încălzeasca toată casa.

Trebuie doar să te hotărăști de ce ai nevoie. Echipa de profesionişti de la Șeminee Sibiu este aici să te ajute să faci cea mai înţeleaptă decizie. Pe lângă consultanţă gratuită în alegerea celei mai bune opţiuni pentru tine, aceştia comercializează şi o gamă largă de şeminee, focare, usa de semineu, şeminee centrală, sobe de şeminee, cos fum şi alte materiale șeminee necesare, precum şi servicii de montaj sobe pe lemne şi întreţinere. În plus, transportul este gratuit!

PUBLICITATE