Câți bani vor primi medicii și asistenții ca să convingă lumea să se vaccineze!

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat în această seară la Digi24 că personalul medical din spitale va primi bonusuri pentru efortul depus în vaccinarea propriu-zisă, dar și în munca de convingere a oamenilor ca să fie imunizați.

El a precizat că și medicii de familie vor primi astfel de bonusuri

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ministrul sănătății a vorbit la Digi24 despre proiectul care urmează să fie aprobat în următoarea ședință de guvern prin care medicii și asistentele să fie plătiți pentru a rezolva „problema personalului vaccinator”, doarece a primit semnale din mai multe locuri din țară că ar putea exista o problemă în acest sens.

Vlad Voiculescu a adăugat că „e firesc” să existe acest proiect de OUG, care prevede suma de 100 de lei pentru fiecare medic, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentul medical și 25 de lei pentru registrator.

„În momentul acesta a fost semnalat din mai multe locuri din țară că ar putea să fie greu să fie găsit personal care să asigure un orar atât de dens…

Sumele propuse sunt 100 de lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistenții medicali și 25 de lei pentru regisrator, brut, pe oră…

Un alt aspect essențial este implicarea medicilor de familie, pe care ne bazăm să-și informeze pacienții, să-i înscrie în platforma de programare și apoi să monitorizeze orice altă nevoie. Și ei vor primi recompense. Va exista o sumă pentru succes. – a spus ministrul Sănărății.

PUBLICITATE