Câte milioane de euro i-au confiscat procurorii lui Gheorghe Ștefan


Conform unui comunicat DNA, prin decizia penală nr. 162 din 03.10.2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Condamnă pe inculpatul GHEORGHE ȘTEFAN, primar al municipiului Piatra Neamț, la data faptei, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Condamnă pe inculpatul SANDU GABRIEL, ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale (M.C.S.I.) în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Condamnă pe inculpații COCOȘ DORIN și DUMITRU NICOLAE, oameni de afaceri, la câte o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Dispune confiscarea de la inculpatul Cocoș Dorin a sumei de 9.000.000 euro sau echivalentul în lei la cursul de schimb al B.N.R. din data plății.
Dispune confiscarea de la inculpatul Dumitru Nicolae a sumelor de 2.050.000 USD și 1.000.000 euro sau echivalentul în lei la cursul de schimb al B.N.R. din data plății.
Dispune confiscarea de la inculpatul Ștefan Gheorghe a sumei de 3.996.360 euro sau echivalentul în lei la cursul de schimb al B.N.R. din data plății.
Dispune confiscarea de la inculpatul Sandu Gabriel a sumei de 2.196.035 euro sau echivalentul în lei la cursul de schimb al B.N.R. din data plății.
Obligă pe inculpații Sandu Gabriel, Cocoș Dorin și Ștefan Gheorghe la plata sumei de câte 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.

Vezi și Instanța a decis! 6 ani de închisoare pentru Gheorghe Ștefan

Vezi și Gheorghe Ștefan: „Adevărații hoți care au furat banii din Microsoft sunt…”

D.M.B.
PUBLICITATE