Catalogul monumentelor istorice din județul Neamț prinde contur

Monumente istorice din NeamțCu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Municipiului Piatra-Neamț, în primăvara anului 2015 Asociația Future a demarat un proiect ambițios de promovare a imaginii județului. Este vorba despre realizarea unui catalog al monumentelor istorice din Neamț. Acțiunea este parte componentă a proiectului ”Există Județul Neamț”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În județul Neamț dispunem de 537 monumente istorice, consemnate de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. În municipiul Piatra-Neamț există 59 de monumente istorice.

Prin acest proiect a fost creat un catalog electronic cu fotografii, descrieri și clipuri video pentru fiecare monument. Conținutul poate fi accesat prin intermediul paginii www.monumenteneamt.ro. Proiectul are vizibilitate și pe Facebook și Youtube.

Activitatea a presupus o muncă titanică de documentare pe teren, de accesare a informațiilor de specialitate, de prelucrare a fotografiilor și imaginilor video, de concepere a catalogului propriu-zis în format electronic și tipărit.  Partenerii de nădejde au fost Complexul Muzeal Județean Neamț și Direcția Județeană pentru Cultură Neamț.

Până în prezent, s-au realizat peste 10.000 de fotografii și peste 200 de prezentări video disponibile pe site. Pagina de internet este accesibilă în mod public, cu mențiunea că informațiile existente urmează a fi reanalizate de specialiștii din cadrul instituțiilor partenere în vederea clarificării inadvertențelor, dacă acestea există. În momentul de față se lucrează și la varianta tipărită a catalogului monumentelor istorice din Neamț. Ediția tipărită va fi furnizată instituțiilor administrative locale pentru a fi pusă la dispoziția celor interesați de acest domeniu.

Pentru detalii suplimentare accesați www.monumenteneamt.ro.

 

PUBLICITATE