Cât va mai dura starea de alertă? Răspunsul premierului Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, la România Tv, că starea de alertă va dura ”cât va fi necesar”, adică atâta timp cât răspândirea virusului este prezentă în comunitate.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, duminică seară, la România TV, cât va fi menţinută starea de alertă şi a declarat: „Cât va fi necesar”. Premierul a explicat că vom avea stare de alertă atâta timp cât virusul este în comunitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Starea de alertă va dura cât va fi necesar, atât timp cât răspândirea virusului e la un nivel ridicat, se menţine starea de alertă. Este cadrul care le permite autorităţilor să aplice legile pentru protejarea sănătăţii românilor.” – a spus Orban.

Potrivit acestuia, multe persoane publice au un comportament ”iresponsabil” şi au instigat la nerespectarea regulilor.

Sunt oameni cu comportament iresponsabil, care au instigat la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit. Se vede clar din date că avem un nivel de răspândire îngrijorător, avem în mod constant peste 300 de cazuri zilnic. Numărul persoanelor diagnosticate e mai mare decât cel al celor vindecate. Sigur că ne aşteptam la o astfel de creştere. Nu e o creştere care să ne determine să luăm alte măsuri.

Am fost acuzaţi că manipulăm cifrele. Noi avem laboratoare acreditate care fac analize după o anumită metodologie, toate informaţiile sunt publice, nimeni nu poate manipula astfel de informaţii.

Există o rată a mortalităţii de peste 6%. Persoanele responsabile din spaţiul public trebuie să furnizeze informaţii corecte. Instigarea la nerespectarea regulilor poate avea consecinţe dezastruoase.” – a mai spus premierul.

PUBLICITATE