Cât de importantă este prima impresie în domeniul afacerilor?

In general, se spune ca prima impresie este cea care conteaza cel mai mult, deoarece inca din momentul in care iei contact cu o persoana, aceasta incepe sa isi formeze o parere despre tine. Cu atat mai mult, in domeniul business-ului, prima impresie este extrem de importanta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Descopera care sunt lucrurile pe care trebuie sa mizezi pentru a avea succes in afaceri si nu numai!

  • Maniera in care te prezinti

Pentru o prima impresie buna, este foarte important modul in care alegi sa te prezinti atunci cand negociezi semnarea unui contract, spre exemplu. Tinuta trebuie sa fie impecabila, imaculata si sa denote eleganta si rafinament. Daca ai stabilit deja o intalnire de afaceri, afla care ar trebui sa fie alegerile vestimentare ideale pentru a face o buna impresie partenerilor tai de afaceri.

O idee potrivita ar putea sa fie purtarea unui costum elegant, clasic, reprezentand modul cel mai rapid si sigur pentru un astfel de context. Daca si tu iti doresti sa ai in garderoba ta piese clasice care sa te salveze din orice situatie in care nu ai suficienta inspiratie sau timp indeajuns inca sa iti compui o tinuta, vezi detalii despre cele mai recente modele de costume barbatesti. Nu uita regulile de baza ce tin de bunele maniere, atunci cand alegi sa porti un astfel de outfit, deoarece ar fi indicat sa il accesorizezi cu o cravata corespunzatoare si, intotdeauna, cu butoni metalici.

Pe de alta parte, daca ideea imbracarii unui costum ti se pare lipsita de inspiratie si de creativitate, iar tu vrei sa exprimi aceste lucruri nu doar in domeniul afacerilor, ci si in ceea ce priveste latura vestimentara, atunci ar fi mai indicat sa optezi pentru o varianta mai moderna, mai practica. Iti poti compune singur o tinuta sau asistat de ajutorul unui specialist, pentru a nu da gres, folosind o pereche de pantaloni clasici, negri si mizand pe inventivitate in ceea ce priveste parte de sus a outfitului. Pentru a fi mereu la curent cu noutatile si pentru a avea tot timpul un look perfect, modern, dar si elegant in acelasi timp, vezi oferta de sacouri barbatesti si alege modelele ideale pentru tine in ceea ce priveste executia tiparului si gama cromatica. Nu uita ca in acest sezon se poarta accentele de culoare!

  • Atitudinea este cea care conteaza!
639817302

Atitudinea ar trebui sa fie principala ta arma, in general, in viata, nu numai in domeniul profesional. Pozitivismul si calmitatea vor fi foarte importante pentru stabilirea unei legaturi benefice cu viitorii tai parteneri. Antreprenorii de succes cauta intotdeauna oameni bine pregatiti, cu experienta, dar mai mult decat atat, sunt interesati de o atitudine de invingator, de o personalitate puternica si deschisa la noi experiente si colaborari. Aminteste-ti ca un zambet cald si o strangere ferma de mana pot reprezenta primul pas important pentru o colaborare fructuoasa pentru ambele parti!

  • Modul in care alegi sa interactionezi cu cel din fata ta

Aroganta si adoptarea ipostazei individului care stie deja tot ce are de facut si, din acest motiv, nu acorda prea mare atentie discutiei nu vor fi benefice pentru conturarea unei impresii placute in ochii partenerilor tai. Ar fi mai indicat sa adopti o atitudine relaxata, degajata – intr-o oarecare masura – dar sa arati interes pentru informatiile care iti vor fi prezentate si pentru descoperirea avantajelor colaborarii respective. Nu uita de una dintre cele mai importante reguli ale artei conversatiei, pe care o inveti inca de mic copil, aceea de a asculta cu atentie si interes interlocutorul si de a nu il intrerupe in timpul desfasurarii dialogului. De asemenea, exprima-ti intotdeauna opinia cu sinceritate, dar fa-o intr-o maniera agreabila, pozitiva si constructiva!

Pornind de la aspectul vizic, ce trebuie sa fie unul impecabil si continuand cu atitudinea, care ar trebui sa fie in acelasi ton, prima impresie este extrem de importanta, cu atat mai mult in acest domeniu, in care diplomatia primeaza. O prima impresie favorabila poate sa reprezinta cheia care deschide portile succesului si ascensiunii profesionale si nu numai!

PUBLICITATE