Case în flăcări în patru comune din Neamț (FOTO)

În perioada 1-6 mai 2024, pompierii din Neamț au fost chemați să intervină la incendii care au afectat locuințe și anexe gospodărești în patru comune, provocând pagube semnificative și necesitând intervenții rapide ale pompierilor.

Pe 3 mai, la ora 13:11, un incendiu a izbucnit în comuna Dragomirești, afectând tavanul unei anexe gospodărești și amenințând să se extindă la întreaga construcție. Forțele de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț și SVSU Dragomirești au localizat și lichidat flăcările, limitând pagubele la 15 mp din tavan și acoperiș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„În data de 03.05.2024, la ora 13:11, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Vad, în comuna Dragomirești.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Dragomirești.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la tavanul unei anexe gospodărești (bucătării de vară), cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la locuință.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 15 mp din tavanul din lemn al anexei gospodărești și s-a deteriorat acoperișul pe o suprafață de aproximativ 15 mp.
Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.” – a transmis ISU Neamț

În aceeași zi, la ora 17:20, un alt incendiu a fost raportat în comuna Borlești. Incendiul, care a afectat elemente din lemn ale unei locuințe, a fost stins de echipajele din Roznov și SVSU Borlești.

„În data de 03.05.2024, la ora 17:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o locuință din comuna Borlești.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov și SVSU Borlești.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu ardere mocnită la elementele de construcție din material lemnos încorporate în perete și tavan și cu flacără deschisă la elementele de tâmplărie din componența acoperișului locuinței.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 2 mp dintr-un perete, 2 mp paravan din scândură și 2.5 mp din acoperiș casei.
Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.” – au precizat pompieri

Pe 5 mai, la ora 00:34, flăcările au cuprins o casă în comuna Bozieni, cu o manifestare intensă într-o cameră și la acoperiș. Intervenția promptă a pompierilor din Roman, Bozieni și Oniceni a fost crucială pentru a opri focul, care a distrus acoperișul și mobilierul dintr-o cameră.

„În data de 05.05.2024, la ora 00:34, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Cuci din comuna Bozieni.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman, SVSU Bozieni și SVSU Oniceni.
La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat într-o cameră și la acoperișul casei.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 120 mp, obiecte de mobilier și de uz casnic aflate în interiorul unei camere.
Efectul termic cauzat de coșul/burlanul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.” – au spus reprezentanții ISU Neamț

Ultimul incident major s-a petrecut pe 6 mai, în comuna Ștefan cel Mare. Aici, un incendiu a izbucnit într-o gospodărie din localitatea Soci, afectând grav o locuință și anexa acesteia. Două persoane s-au autoevacuat, iar o femeie de 89 de ani a suferit un atac de panică.

„În data de 06.05.2024, la ora 00:35 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Soci, comuna Ștefan cel Mare.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Ștefan cel Mare.
Cele două persoane ce se aflau în locuință s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.
O femeie de 89 de ani a suferit atac de panică. Aceasta primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără la acoperișul unei construcții (locuință și anexă gospodărească), cu posibilități de generalizare.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 120 mp, bunuri materiale aflate în interiorul unei camere și s-au deteriorat ușile și ferestrele anexei.
Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.” – a mai transmis ISU Neamț

PUBLICITATE