Casă din Neamț, incendiată intenționat pentru o datorie (FOTO)

Știre actualizată

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost reținut după ce i-a dat foc locuinței unchiului său, din cauza unei datorii.

Conform ISU Neamț, pe 26 iulie, în jurul orei 05:35, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în comuna Negrești.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț, cu două autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și voluntari din cadrul SVSU Negrești.

Incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe gospodărești, cu posibilitatea propagării la locuință.

Nu au fost victime iar în urma incendiului au ars: acoperișul anexei gospodărești pe o suprafață de aproximativ 10 mp și bunuri materiale aflate în interior și aproximativ 20 mp din acoperișul locuinței.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că un tânăr de 20 de ani, din Roman, pe fondul consumului de alcool și a unei sume de bani pe care unchiul său, de 52 de ani, din comuna Negrești i-o datora, i-ar fi incendiat o anexă a locuinței.” – ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

În urma documentării activității infracționale, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere prin incendiere.

În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Tot în aceeași noapte, în jurul orei 02:25, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui alt incendiu produs tot la o locuință în comuna Negrești.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț, cu două autospeciale pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și voluntari din cadrul SVSU Negrești.

Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei case de locuit.
Nu au fost victime.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată.

PUBLICITATE