Casa de Pensii Neamț – A patra serie de bilete de tratament balnear (7-10 aprilie 2024)

Casa Judeteana de Pensii Neamt anunta ca pentru a patra serie de bilete de tratament a anului 2024, ce va incepe din data de 07 – 10 aprilie 2024, a primit un numar de 57 bilete de tratament, din care, au fost alocate un numar de 54 bilete de tratament balnear in urmatoarele statiuni: Covasna, Sarata Monteoru, Amara, 1Mai – Oradea, Pucioasa, Lacul Sarat, Olanesti si Nicolina, ramanand disponibile un numar de 3 bilete de tratament pentru urmatoarele statiuni: Buzias (2 bilete) si Lacul Sarat (1 bilet). 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Biletele sunt alocate prin aplicatie informatica, beneficiarii fiind instiintati telefonic despre repartizarea biletului de tratament. Lista cererilor aprobate poate fi verificata atat la sediile Casei Judetene de Pensii Neamt din Piatra Neamt si Roman, cat si pe pagina de internet a institutiei https://www.pensiineamt.ro/bilete-de-tratament/

De asemenea, pe pagina de internet se regasesc afisate si cererile neaprobate care au intrat in verificare pentru acesta serie – conform optiunilor exprimate de catre solicitanti.

Reamintim ca ridicarea biletelor de tratament balnear alocate se va realiza numai dupa informarea telefonica, la data stabilita, de luni pana vineri, intre orele 8.30 – 13.00. Informatii privind modul de acordare al biletele de tratament pot fi solicitate și telefonic la numarul de telefon 0233211353 sau la adresa de e-mail: [email protected]

Precizam ca pana la aceasta data, la CJP Neamt sunt inregistrate 3506 de cereri de acordare a unui bilet de tratament balnear pentru anul 2024, pentru primele trei serii de tratament balnear, fiind valorificate un numar de 135 bilete de tratament. 

Reamintim ca prin H.G. nr.51/2024 a fost stabilit numarul de bilete de tratament balnear pentru anul 2024, modul de acordare, de distribuire şi de decontare al acestora.

Astfel, pentru anul 2024 va fi asigurat in unitaţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice un numar maxim de 60.420 de locuri la tratament balnear, ce vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La acest numar de bilete se adauga numarul biletelor de tratament balnear contractat cu alti operatori economici intersati. Numarul de locuri contractate va fi anuntat de catre CNPP, dupa finalizarea procedurilor de licitatie publica.

Biletele de tratament balnear vor fi repartizate/alocate la unitaţile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacitaţii de Munca “TBRCM” SA, la care CNPP este acţionar unic. In completare, dupa epuizarea acestora, se vor repartiza/aloca bilete la celelalte unitaţi de tratament balnear, cu care CNPP va incheia contracte subsecvente in baza acordurilor – cadru atribuite in anul 2024.

Precizam ca prin Ordinul nr.196/25.01.2024 al Presedintelui CNPP s-au aprobat Criteriile de acordare a biletelor de tratament prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice. Pentru a se inscrie in vederea obtinerii unui bilet de tratament, potentialul beneficiar trebuie sa depuna la sediul casei teritoriale de pensii, cu cel putin 30 de zile inainte de prima luna din perioada in care se solicita sejurul, doar cererea tip – formularul aprobat prevazut de Anexa nr.1 la Criterii (completata corect cu toate elementele prevazute de document, necesare in vederea identificarii solicitantului, optiunilor acestuia si a categoriei de beneficiar), urmand ca restul documentelor sa fie atasate cererii la momentul eliberarii biletului.

De asemenea, in situatia in care se doreste tratament balnear impreuna cu o alta persoana, fiecare solicitant completeaza individual o cerere tip

PUBLICITATE