Cartierul Speranța va avea o filială a bibliotecii „G. T. Kirileanu”


Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ deschide miercuri 25 mai, la ora 12.00, o nouă filială situată în cartierul Speranța.

Așadar, distanța dintre carte și cititori nu va mai fi o problemă pentru locuitorii din acest cartier, asigurându-se astfel un acces la lectură, similar cu cel pe care îl au și ceilalți cetățeni ai orașului Piatra-Neamț.

Pentru început, programul de funcționare se va desfășura în zilele de luni și joi, între orele 10.00 – 16.00, urmând ca, în funcție de solicitări, să fie extins ori modificat.

Volumele repartizate pentru noul punct de împrumut sunt în număr de 2.500 și au în vedere, cu predilecție, copiii, însă nici celelalte categorii de vârstă nu au fost neglijate în alcătuirea fondului de carte. Pe parcursul funcționării, achiziția fondului de carte va fi corelată cu solicitările venite din partea utilizatorilor.

În perspectivă, se fac demersuri pentru a dota punctul de împrumut și cu cîteva calculatoare conectate la internet, cît și abonamente la publicații periodice, locale și centrale.

Adrian Alui Gheorghe, directorul bibliotecii: „E un deziderat comun, al nostru şi al publicului din cartierul Speranţa, acela de a duce cartea acolo unde este nevoie de ea. Intenţia noastră a fost aceea de a deschide acest punct de lectură încă din luna martie, din păcate avizările pentru funcţionare au durat extrem de mult. Momentul nu are, în niciun fel, conotaţii electorale, ne grăbim să deschidem acum, cît nu sunt încheiate cursurile şcolare, pentru a atrage publicul tînăr, segmentul de bază căruia ne adresăm. În funcţie de interesul arătat ofertei noastre, vom organiza în acest cartier, destul de marginalizat, acţiuni de promovare a cărţii, seri de lectură, lansări, ateliere formative”.