„Cartea curajului”, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”


Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” a participat joi, 17 noiembrie 2016 la un eveniment ce marchează o nouă premieră pentru fenomenul promovării lecturii în România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este vorba despre lansarea volumului “Cartea curajului” semnat de Adina Rosetti, cu ilustrații ce aparțin Alexiei Udriște și apărut la Editura Curtea Veche din București. Cartea, reunește 10 povești inspirate din realitate (colectate prin intermediul aplicației on-line “Culegătorii de Curaj”, lansată de Piraeus Bank în 2015, ca parte a unei comunități pe care banca a creat-o pentru a cunoaște și inspira oamenii să aibă încredere în propria lor valoare). Aceste povești sunt repovestite, astfel încât părinții să le poată împărtăși copiilor valorile asociate curajului, fiind prima carte de acest tip publicată în România.

Ineditul acestui eveniment constă în faptul că lansarea are loc simultan în 15 biblioteci din toată țara (Biblioteca Județeană “Ovid Densusianu” Hunedoara, Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj, Biblioteca Municipală Medgidia, Biblioteca Comunală Răcoasa – Vrancea etc.) și este transmisă live pe facebook, participanții putând să intre în dialog, indiferent de locul în care se află. Așadar, în cadrul acestei întâlniri copii au citit fiecare, în fața unei camere video cu transmisiune live, pasaje din povești alese de ei, dând ștafeta lecturii de la o bibliotecă la alta.

Acest eveniment constituie, de altfel, preambulul lansării ce va avea loc în cadrul ediției 2016 a Târgului de carte “Gaudeamus”.

D.M.B.
PUBLICITATE