Carmen Nastasă la Málaga: România, recunoscută și apreciată în cadrul Partidului Socialiștilor Europeni

În perioada 10-11 noiembrie, Carmen-Elena Nastasă, vicepreședinta PES Activists România și președinta OFSD Neamț, a participat la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni (PES) din Málaga, în cadrul căruia europarlamentarul Victor Negrescu a fost ales în funcția de vicepreședinte la nivel european al PES pentru următorii 2 ani și jumătate.

Este o dovadă că România poate conta la nivel european și o recunoaștere a credibilității Partidului Social Democrat. Aceste poziții de influență ne permit să renegociem și să închidem PNRR, să flexibilizăm ținta de deficit, să avem sprijin pentru aderarea la spațiul Schengen sau să creștem investițiile străine pentru România.

„Congresul a stabilit prioritățile politice, a ales noua conducere PES Party of European Socialists, în care europarlamentarul Victor Negrescu a fost reconfirmat ca Vicepreședinte la nivel european al PES. Felicitări, Victor!

Totodată, a fost adoptată o rezoluție care stabilește 25 de priorități progresiste comune pentru viitorul Europei, printre care este menționat și sprijinul pentru aderarea imediată a României la spațiul Schengen.

Am avut plăcerea de a discuta cu președinta PES Women, Gurmai Zita, despre proiectul #safe4women– combaterea violenței bazate pe gen, cu accent pe prevenire, protecție și sprijin pentru victime. Alegerile UE din 2024 oferă o oportunitate excelentă de a promova punerea în aplicare a unui catalog de drepturi fundamentale ale femeilor la nivelul UE pentru protejarea femeilor.”, transmite Carmen-Elena Nastasă.

Textul rezoluției aprobat prevede clar „aderarea imediată a României și Bulgariei în spațiul Schengen, întrucât ambele state respectă pe deplin toate criterii”.

„Suntem singura familie politică europeană cu un astfel de mesaj clar de sprijin pentru România cum, de altfel, am fost singurii care am votat în unanimitate pentru rezoluțiile care susțin fără echivoc țara noastră”, precizează Victor Negrescu, europarlamentar PSD.

Familia social-democraților europeni a fost cea mai fermă și puternică susținătoare a României la nivel european. Mi-aș fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda și cel de dreapta din Austria au blocat aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Nu este prea târziu să își schimbe opinia și voi face tot ce îmi va sta în putință pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulație!”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele PSD, prezent și el la Congresul PES.

Misiunea PES este de a contura politici europene progresiste și de a face Europa să funcționeze pentru cetățenii săi. Ca o forță politică majoră în Europa, PES definește și adoptă politici comune pentru promovarea justiției economice și sociale, a drepturilor fundamentale și pentru o viață mai bună pentru TOȚI cetățenii europeni. PSD este partidul din România care face parte din  familia social democrată europeană.

PUBLICITATE