Carla’s Dreams a primit invitația de a susține un concert în aer liber la Piatra Neamț


Primarul Dragoș Chitic a făcut azi o invitație formației Carla’s Dreams pentru a susține un concert pe Platoul Curții Domnești, în perioada 23-26 iunie, atunci când vor avea loc Zilele Orașului Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Invitația a fost făcută într-o conferință de presă ce a avut loc azi, 21 mai, la sediul primăriei și în care primarul Dragoș Chitic a blamat iresponsabilitatea de care organizatorii au dat dovadă, punând în pericol securitatea participanților. Vezi și Galleria Mall nu a solicitat Primăriei autorizație pentru concert. „Se poate merge până la închiderea mall-ului”

dragos chitic„Mulțumesc membrilor trupei Carla’s Dreams pentru faptul că au oprit spectacolul dând dovadă de înțelepciune și responsabilitate. Pentru că au declarat că iubesc orașul Piatra Neamț și oamenii de aici și pentru ca este o formație foarte iubită de pietreni, lansez trupei Carla’s Dreams invitația de a susține un concert în orașul nostru cu ocazia Zilelor Orașului Piatra Neamț, eveniment care va avea loc în perioada 23-26 iunie. Concertul va fi în aer liber, pe platoul Curții Domnești, în condiții de siguranță maximă pentru toți participanții.– a declarat Dragoș Chitic

Comunicatul Primăriei municipiului Piatra Neamț

În urma celor întâmplate în seara de vineri, 20 mai, la concertul formației Carla’s Dreams organizat într-un complex comercial privat din Piatra-Neamț,  primarul Dragoș Chitic a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, următoarele:

„Mă simt nevoit să ies public și să fac o serie de precizări referitor la ceea ce  s-a întâmplat aseară într-un centru comercial privat din Piatra-Neamț. Vreau să îmi exprim nemulțumirea și indignarea față de acțiunile organizatorilor care au permis accesul unui număr atât de mare de spectatori la un eveniment care s-a desfășurat într-un spațiu închis și care au decis desfășurarea spectacolului, chiar dacă era evident că nu se mai întruneau condițiile de siguranță. Meționez că Primăria Piatra-Neamț nu a fost informată și nici nu a primit vreo solicitare de autorizare pentru concertul respectiv. Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-a ocupat de asigurarea normelor de siguranță la acest spectacol, pompierii au fost la fața locului cu mai mulți oameni încă de la începutul spectacolului. Inspectoratul de Jandarmi Neamț a avut un echipaj prezent la eveniment pentru asigurarea măsurilor de ordine publică.  De asemenea, a fost prezent și un echipaj de Ambulanță cu o autospecială și un punct de prim ajutor amenajat în interior.

Încă de aseară am luat legătura cu șeful Poliției Locale pentru a analiza din punctul nostru de vedere, al competențelor pe care le are primăria, evenimentul și am dispus un control amănunțit în ceea ce privește respectarea autorizației de funcționare a complexului emisă de Primăria municipiului Piatra-Neamț. Am avut de asemenea discuții cu reprezentanții ISU, ai Poliției Județului Neamț și ai Ambulanței pentru a-mi forma o imagine despre ceea ce s-a întâmplat acolo și despre cum au fost înștiințate instituțiile statului ce au responsabilități legat de acest eveniment.

Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a întâmplat este nepermis și le solicit autorităților statului să verifice amănunțit modul în care au fost respectate prevederile legale și să aplice măsuri drastice împotriva celor care sunt vinovați.

Vom reveni cu un raport public pentru verificările pe care le face acum Poliția Locală, referitor la respectarea autorizației de funcționare și vă asigur că vom lua cele mai drastice măsuri, chiar retragerea autorizației dacă aceasta nu a fost respectată; de asemenea, solicit și celorlalte instituții să prezinte un raport public, după finalizarea cercetărilor, referitor la ce s-a întâmplat aseară.

Mă preocupă în mod deosebit siguranța tinerilor din Piatra-Neamț și solicit atât celor care organizează astfel de evenimente, cât și instituțiilor care au atribuții în ceea ce privește securitatea și siguranța publică la aceste evenimente să asigure îndeplinirea tuturor condițiilor, astfel încât participanții să se poată distra și să nu fie puși în niciun fel de pericol.

Mulțumesc membrilor trupei Carla’s Dreams pentru faptul ca au oprit spectacolul, dând dovadă de profesionalism și responsabilitate. Pentru că au declarat că iubesc orașul Piatra-Neamț și oamenii de aici și pentru că este o formație foarte îndragită de pietreni, lansez trupei Carla’s Dreams invitația de a susține un concert în orașul nostru cu ocazia Zilelor Orașului Piatra-Neamț, eveniment care va avea loc în perioada 23-26 iunie. Dacă invitația va fi onorată, concertul va fi organizat și susținut de municipalitatea pietreană, în aer liber, pe platoul Curtii Domnești, evident în condiții de siguranță maximă pentru toți participanții. ”

PUBLICITATE