Care sunt metodele de consum pentru uleiul de canabis?

Daca citesti acest articol, probabil ca te-ai decis deja sa incerci si tu ulei de canabis. Beneficiile acestuia  au fost confirmate de multiple studii, iar in prezent, uleiul de canabis este unul dintre cele mai cautate produse in materie de suplimente alimentare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dintre produsele pe baza de ulei de canabis, extractele pure sunt printre cele mai comune. Acestea mai sunt cunoscute si sub numele de tincturi, putand fi ingerate ca atare, sau dizolvate in ceaiuri sau lapte.

Iata ce trebuie sa stii despre consumul de ulei de canabis:

Inainte de a cumpara ulei CBD, documenteaza-te atent despre efectele acestuia, pentru a putea determina cantitatea potrivita pentru tine. Dozajul recomandat nu este acelasi pentru toata lumea, deci este bine sa incepi cu doze mici, pentru a observa felul in care corpul tau reactioneaza la uleiul de canabis, calibrand astfel doza.

Este important sa te opresti din dozaj, odata ce efectul dorit isi face aparitia.

Daca uleiul de canabis achizitionat nu este foarte dens, se recomanda agitarea recipientului inainte de folosire. Ingredientele din uleiul de canabis, fiind complet naturale, se separa cu usurinta, ducand la existenta multor depuneri pe fundul recipientului.

Multe produse pe baza de ulei CBD vin insotite de o pipeta. Foloseste pipeta, dupa ce ai agitat recipientul, pentru a dispensa cateva picaturi sub limba. Poti plimba uleiul prin cavitatea bucala, mai ales daca gustul de canepa iti face placere. Lasa uleiul sa se absoarba in muscoasa bucala pentru 60-90 de secunde, inainte de a-l inghiti. Daca ti se pare prea puternic gustul, poti folosi un suc pentru a-l masca in momentul ingerarii.

Este important sa tii cont de faptul ca uleiul de canabis poate avea un efect usor sedativ daca este luat in cantitati mari.

Acest supliment alimentar poate ajuta in reglarea functiilor naturale ale corpului, ducand la o stare de calm si relaxare. Constituentii naturali (fitocanabinoizi) actioneaza asupra sistemului endocanabinoid din corpul uman, ameliorand tulburari precum anxietatea, stresul etc. Fitocanabinoizii nu contin THC, ceea ce face ca uleiul de canabis sa fie perfect legal si in Romania.

Se recomanda doua saptamani de folosire continua a uleiului de canabis, pentru ca organismul tau sa se adapteze la cantitatea de fitocanabinoizi. Daca nu simti niciun efect, incearca sa maresti dozajul.

Daca nu ti-ai achizitionat inca ulei de canabis, este bine sa incerci sa iti cumperi un ulei cu „spectru complet”, ceea ce inseamna ca este folosita toata planta pentru extractia uleiului. Elementele prezente in aceste uleiuri creeaza o sinergie intre ele, ceea ce duce la cresterea efectului benefic asupra organismului.

De asemenea, cauta sa cumperi ulei de canabis provenit din agricultura organica. Cele mai intalnite specii pentru extractia uleiului sunt Futura 75 si Finola, cultivate pe terenuri mici, in Germania sau in muntii Spaniei, fara ingrasaminte chimice, pesticide sau alte substante.

Pe langa canabidiol (substanta activa din uleiul de canabis), acesta mai contine si flavonoide, terpeni, fenoli, CBN, CBV, CBG si multe minerale si vitamine.

Pentru mai multe informatii, poti accesa site-ul Legalizeit.ro. Aici vei gasi o gama impresionanta de produse si extracte din ulei de canabis, perfecte pentru relaxare dar si pentru multe alte afectiuni!

PUBLICITATE