Care sunt localitățile cu cea mai mică rată de vaccinare în Neamț

România continuă să aibă o rată mică de vaccinare și nu a reușit să vaccineze nici 45% din populația eligibilă (cu vârsta de peste 12 ani), în condițiile în care la nivel european rata este de 57-58% cu schemă completă.

România a depășit miercuri, la aproape 11 luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, însă procentul este la jumătate față de multe țări europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cel mai mare procent de vaccinare din populația eligibilă este în București – 64,43%, în timp ce rata de vaccinare raportat la populația generală este de 56,33%.

Doar 3 județe – Cluj, Constanța și Sibiu – au o rată de vaccinare de peste 50%, iar la polul opus se află județul Suceava, cu o rată de 27,63%.

Județul Neamț se află pe locul 9 în topul județelor cu cea mai mică rată de vaccinare – 35,95% din populația eligibilă

În luna noiembrie, potrivit datelor transmise de Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), localitățile cu cea mai mare rată de vaccinare din Neamț sunt Municipiul Roman (33,92%), Municipiul Piatra-Neamț (33,05%), comuna Cordun (32,83%) și comuna Horia (30,97%).

La polul opus se află comunele: Oniceni (5,46%), Dămuc (6,14%), Cândești (7,24).

Mai jos, lista localităților din Neamț și rata de vaccinare:

PUBLICITATE