Care este diferenţa între binocluri şi echipamente Night Vision

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Atât binoclurile cât și dispozitivele night vision sunt dispozitive optice care permit obținerea unor imagini îmbunătățite, clare, de impact.

Cele două tipuri de echipamente au aplicabilitate largă şi pot fi utilizate pentru urmărirea animalelor sălbatice în natură, pentru protejarea unor proprietăți, pentru vânătoare dar şi în scop recreativ.

Dispozitivele optice de acest tip sunt eficiente şi pot oferi experienţe excepționale, în special când vine vorba de vânătoare şi urmărirea animalelor sau bird watching.

Binocluri – ce sunt?

Binocluri sunt dispozitive optice de urmărire, sunt foarte eficiente pentru activităţile realizate pe timpul zilei, şi sunt utilizate cu precădere de turiști pentru vizualizarea optimă a detaliilor ce prezintă interes, însă sunt folosite şi de vânători, navigatori, astronomi  sau proprietarii care doresc o protecție ridicată. Pentru că aplicabilitatea acestor instrumente este atât de variată şi tipurile existente pe piaţă sunt numeroase, alegerea acestora poate fi o sarcina provocatoare.

Aceste echipamente au construcţie compactă, sunt ergonomice şi uşor de manevrat. Numeroase modele de binocluri sunt prevăzute cu protecţie antireflexiva, ce asigură un camuflaj bun utilizatorului. Modelele de clasa mijlocie şi superioară sunt prevăzute cu lentile care asigură vizualizare bună de până la 500 m. Cei ce doresc binocluri eficiente trebuie să aibă în vedere câteva caracteristicii. Zoom-ul, diametrul obiectivului, pupila de ieşire şi luminozitatea sunt câteva aspecte ce trebuie analizate pentru a avea certitudinea că device-ul selectat este cel potrivit.

Night Vision – soluţii eficiente pentru noapte

Echipamentele Night Vision sunt device-uri optice care asigură observație foarte bună pe timp de noapte. Aceste dispozitive captează lumina infraroşu şi o transformă în imagine. Fiecare corp emite o anumită cantitate de lumină infraroşie. Aceasta este captată de un convertor electrooptic, şi apoi este amplificată şi reprodusă, fiind accesibilă utilizatorului care urmăreşte pe ocular. Echipamentele Night Vision sunt apreciate de vânători, speologi, sunt utilizate în armată de militari dar şi de persoanele fizice care doresc să asigure o bună protecţie proprietății ori să se bucure de miracolele naturii. În această clasă de echipamente se disting trei tipuri dispozitive, de generaţia întâi ce funcționează optim până la distanțe de 50 m, cele de generaţia a doua eficiente până la 130 m în condiții de întuneric şi night vision de generaţia a treia, profesionale, ce oferă imagini detaliate până la 150 m.

Ca şi binoclurile şi echipamentele night vision sunt compacte, ergonomice, uşor de manevrat, furnizând experienţe excepţionale.

Cu aceste echipamente, pasionaţii de natură care apreciază aventurile inedite pot urmări activitatea animalelor şi a păsărilor fără a le deranja, apoi pot povesti detaliile picante celor mai buni prieteni stand relaxați pe corpuri comode de mobilier de şezut.

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Scharfsinn / Shutterstock.com