Carantina de noapte în Piatra-Neamț: Acțiuni ale polițiștilor (FOTO)

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au  desfășurat acțiuni informativ-preventive, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituției Prefectului Neamț, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț alături de jandarmi, polițiști locali și reprezentații celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au desfășurat acțiuni informativ-preventive, în scopul informării operatorilor economici și cetățenilor cu privire la noile modificări legislative.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, la data de 8 octombrie, în municipiul Piatra Neamț, polițiștii au continuat acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la interdicțiile instituite referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19.

Astfel, în raport de rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile, sunt stabilite o serie de măsuri privind condițiile de participare la competiții sportive, activități cultural-artistice, spectacole, activități sportive, evenimente private, cursuri, conferințe sau adunări publice, condițiile de acces în restaurante, cafenele, baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri de noroc, locuri de joacă, săli de sport sau fitness, astfel încât să fie respectate normele sanitare.

În cadrul acțiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii au verificat 38 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate, 23 de mijloace de transport, fiind legitimate 709 persoane.

Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a informa cetățenii cu privire la măsurile legale stabilite pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și pentru a verifica modul în care acestea sunt respectate.

PUBLICITATE