Carabelea și-a luat consilier personal un bancher! Ne așteaptă noi împrumuturi?

Primarul Andrei Carabelea și-a anunțat mărirea echipei de consilieri cu încă un membru, în persoana fostului director Raiffeisen Bank, Sorin Potolea.

Fostul director Raiffeisen are o activitate de aproape 20 de ani în sectorul bancar, iar consilierea pe care i-o va oferi lui Carabelea nu poate fi decât în domeniul financiar-bancar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cum primarul a fost rezervat în a oferi mai multe detalii despre motivele pentru care o persoană care a condus o bancă vrea brusc să lucreze la primărie, nu putem decât să speculăm câteva lucruri.

În primul rând ne gândim că are în perspectivă îndatorarea și mai mare a bugetului orașului și are nevoie de „sfaturile” unui om care a lucrat o viață întreagă în acordarea creditelor bancare.

Apoi ne mai putem gândi la un aspect deloc de neglijat. Tatăl lui Sebastian Burduja (mentorul lui Carabelea în ale politicii) are, întâmplător sau nu, o istorie comuna cu Sorin Potolea.

Amândoi sunt legați de celebrul „Bancorex”, banca devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste.

Mai exact, Burduja a înființat filiala locală a Bancorex la Piatra-Neamț după Revoluție, iar Sorin Potolea a lucrat câțiva ani ca Șef serviciu contabilitate, ocupându-se de gestionarea patrimoniului, de unități subordonate și a fost membru al comitetului de credite.

Mai târziu, Marinel Burduja a ocupat poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank România, iar Sorin Potolea a fost director al Băncii Raiffeisen, sucursala Neamț

Așadar, există probabilitatea ca pe filiera Burduja – Carabelea, fostul bancher Sorin Potolea să primească un post călduț la primărie, de la care să poată ieși ușor la pensie.

Sau, cine știe, poate Carabelea continuă politica fostului primar Gheorghe Ștefan, care l-a angajat la primărie pe post de City Manager pe Bogdan Pușcașu, după ce primăria municipiului Piatra-Neamț se îndatorase la BCR , acolo unde Pușcașu era unul dintre directori.

PUBLICITATE