Carabelea s-a trezit acum că nu a fost bine tunsă iarba în vară și cere demisia șefului Urban SA

Primarul Andrei Carabelea anunță prin intermediul unui comunicat de presă că a cerut demisiile lui Gabriel Curalariu, șeful Biroului de Gospodărie Municipală din primărie și Ruxandrei Bosovici, directorul general al CMI Urban.

Motivația acestor demisii o constituie în principal faptul că nu s-a tuns cum trebuie iarba astă-vară și nu au fost întreținute cum trebuie locurile de joacă (deși acest lucru îl face societatea Publiserv SA.)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reamintim că Andrei Carabelea s-a declarat nemulțumit pe la începutul anului și de activitatea Poliției Locale și a cerut public demisia directorului executiv Eugen Pancu. Doar că lunile au trecut iar demisia nu a mai venit.

Mai este o parte interesantă în comunicatul de presă, cea referitoare la faptul că primarul Carabelea va propune, în prima ședință de Consiliu local, dizolvarea societății Urban SA.

Aici lucrurile nu sunt atât de simple. Societatea se află în insolvență, având un administrator judiciar care se ocupă de ea. Consiliul Local (care este unicul acționar) poate să dizolve sociatetea, dar asta înseamnă automat intrarea ei în faliment.

Iar falimentul SC Urban SA va da mari bătăi de cap consilierilor care vor vota acest lucru, pentru că între primărie și SC Urban SA sunt niște bunuri de patrimoniu care vor rămâne în aer, iar cineva va suporta consecințele și va fi bun de plată pentru intrarea societății în faliment și prejudicierea acesteia.

Mai jos, comunicatul de presă al Primăriei municipiului Piatra-Neamț:

Primarul Andrei Carabelea le-a cerut astăzi demisiile șefului Biroului de Gospodărie Municipală și directorului general al CMI Urban. La baza acestei decizii stă managementul defectuos al unor activități esențiale de gospodărire, deficiențe pe care le-au resimțit toți cetățenii:  întârzierea considerabilă a cositului ierbii de pe spațile publice, dar și a celorlalte activități de întreținere a spațiilor verzi, lucrările de întreținere a mobilierului urban, întreținerea și asigurarea locurilor de joacă din municipiu ș.a.m.d. 

„Activități esențiale de gospodărire a orașului au întârziat anul acesta nepermis de mult. Nu mai putem continua așa. Am spus de la începutul mandatului că aștept de la fiecare coleg un simț de responsabilitate față de pietreni și față de rolul pe care îl au în comunitate. După nenumărate discuții pe care le-am avut anul acesta cu directorul Urban și cu șeful departamentului de Gospodărie Comunală, astăzi am avut-o pe ultima. Cei doi nu vor mai ocupa poziții de conducere și vor lăsa locul unor oameni care înțeleg misiunea de a fi în slujba oamenilor. Iar în următoarea ședință voi propune consilierilor locali dizolvarea societății Urban. Poate că pare o soluție radicală, dar după toate celelalte testate până acum, este singura care a mai rămas. Îmi doresc, la fel ca fiecare pietrean, un oraș bine întreținut, curat și sigur și vreau în echipa mea oameni care își doresc același lucru și își dedică timpul și cunoștințele pentru asta” a declarat primarul Andrei Carabelea.

PUBLICITATE