Carabelea, după ce a dispus tăierea a 111 castani: ”prin vene îi curge sânge de ecologist”

Primarul Andrei Crabelea are numeroase ieșiri publice în ultima vreme pe tema doborârii celor nu mai puțin de 111 castani din oraș.

Confruntat cu revolta foarte multor locuitori, primarul încearcă să o dreagă pe toate părțile și să explice că de fapt nu vrea să vadă arbori căzuți peste oameni sau mașini, din cauza asta îi culcă la pământ, spunând că prin vene îi curge sânge de ecologist.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Unii membri ai ONG-urilor sau persoane simple i-au recomandat primarului să toaleteze sau să trateze arborii care au mici probleme, dar care sunt sănătoși în secțiune. Pentru că, după tăierile de pe strada Ștefan cel Mare s-au văzut multe secțiuni de castani sănătoși care au fost culcați la pământ.

În ultima sa postare, Carabelea îi dojenește din nou pe pietreni, spunându-le că e cel puțin la fel de complicat să-i faci pe oameni să treacă prin filtru propriu unele informații, să-i responsabilizezi și să-i implici civic.

Așa că, dragi pietreni, vreau să analizați la rece subiectul tăierii castanilor, cu maximă responsabilitate și să culegeți toate informațiile necesare înainte de a critica sau a da un verdict greșit (…)

Și nu pot să nu mă întreb câți dintre „specialiștii în copaci” apăruți peste noapte, care mă acuză astăzi, au făcut măcar 1% din ce am făcut eu pentru mediu și planetă (…)

Prin vene îmi curge sânge de ecologist. Sunt iubitor al naturii și nimeni din lume nu poate contesta cu argumente această parte a identității mele. Un ecologist nu ar tăia niciodată un copac.”

Primarul Carabelea își încheie pledoaria postând câteva fotografii cu arborii putrezi, mâncați pe interior și care evident că trebuiau tăiați. Probabil pozele cu ceilalți sănătoși nu le-a încarcat Facebook-ul.

PUBLICITATE