Captură RECORD! Țigări de contrabandă și 4 tone de alcool. Perchezițiile au vizat și jud. Neamț


La data de 18.03.2016, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Bacău și Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, Neamț și Hunedoara au efectuat un număr de 43 de percheziții domiciliare la persoane fizice și juridice în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat transfrontalier specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând luna ianuarie 2016, pe raza județului Iași și Neamț ,s-a constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, care a avut ca scop infracțional introducerea în țară mod ilegal a unor cantități importante de țigarete care ulterior erau comercializate pe piața ilicită din România.

S-a reținut că unul dintre liderii grupului infracțional avea ca atribuții contrafacerea țigaretelor în fabrici clandestine ori introducerea ilegală a acestora din Republica Moldova și Ucraina iar ulterior comercializarea către alți intermediari.

Totodată, cel de al doilea lider al grupului avea în sarcină preluarea țigaretelor și recomercializarea acestora, în regim en-gross, către alți intermediari de pe raza județelor Iași, Neamț, Bacău și alte județe.

Din cercetări a rezultat că membrii grupului au transportat și livrat țigaretele de contrabandă cu ajutorul mai multor autoturisme dotate cu stații radio emisie recepție portabile, în special în zilele de duminică după amiaza cu scopul de a evita organele de poliție.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite și ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 4 tone de alcool provenind din contrabandă, cantități importante de țigări provenind din Ucraina, importante sume de bani (3 miliarde de lei) și bijuterii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa Agerpres

PUBLICITATE