Când se va mai lua apa în Piatra Neamț și cine e vinovat de lucrarea făcută


După 4 zile în care o parte din locuitorii municipiului Piatra Neamț au fost nevoiți să stea fără apă, se pare că pe 13 martie, într-o mare proporție s-a reușit realimentarea clienților cu apă. Ca să poată alimenta mai repede populația cu apă potabilă, Apaserv a făcut o reparație provizorie, urmând a se interveni iar asupra acestei lucrări pentru a se elimina avaria. Într-o conferință de presă ce a avut loc pe 13 martie la ApaServ, directorul Cătălin Dughir a confirmat posibilitatea unei noi întreruperi a apei pentru a se termina lucrarea dar a și precizat cine a fost responsabilul direct cu această lucrare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Există posibilitatea cam într-o săptămână, această lucrare să necesite o nouă oprire a furnizarii apei potabile către consumatori care va dura între 12 și 24 de ore. Aceasta va fi anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte.

Cătălin Dughir„Am fost și astăzi la fața locului, am convocat o serie de specialiști, pentru ca viitoarea soluție tehnică să fie cea care să ducă la o intervenție rapidă și o rezolvare finală a problemei. În momentul în care va mai fi necesară o oprire de apă, vom căuta să anunțăm din timp populația, să nu fie niciun fel de probleme. Deocamdată, populația nu trebuie să se alarmeze, să facă provizii de apă sau să creadă alte zvonuri. Încercăm și o soluție sub presiune, dar dacă lucrarea necesită întrerupere, vom comunica din timp pentru a da posibilitatea cetățenilor să se aprovizioneze… Cam într-o săptămână vrem să terminăm lucrarea. Dar va depinde și de modul cum acceptă populația acea oprire. De asta nu ne permitem să facem acea oprire imediat, nu vrem să creăm panică și furie.” – a declarat Cătălin Dughir

Soluția tehnică de remediere a avariei de pe strada Petru Movilă a fost aleasă de responsabilul lucrării, coordonatorul de zonă operațională, consilierul Ioan Păcală. Soluția acestuia nu a fost cea mai bună, Cătălin Dughir afirmând că va face o anchetă internă la nivelul Apa Serv:

„Soluția nu a dat rezultate bune. Ca dovadă sunt pierderi de apă acolo și asta va trebui rezolvată în scurt timp.”

„Nu mi se pare normal să ceri demisia unui Consiliu de Administrație și a directorului, dacă era desemnată o persoană, care avea sarcini prin fișa postului să răspundă de lucrare, domnul Ioan Păcală, care este „în curtea doamnei președinte” și care este apărat, probabil și de domnul Arsene. Dar pentru a ascunde incompetența, politicul încearcă să forțeze schimbarea directorului general.” 

Conform declarațiilor directorului ApaServ, se pare că la nivel politic se dorește schimbarea președintelui Consiliului de Administrație, pentru această funcție pregătindu-se chiar responsabilul lucrării, Ioan Păcală.

„Iau în considerare și un posibil sabotaj. Am să veric și acest aspect. Ar fi un lucru dus la extrem. Pentru a vedea niște interese politice, să sufere populație mi se pare absurd. Și așa toate deciziile și tot ce se întâmplă acum sunt duse undeva peste limita legii. Pe de o parte nu se intervine în managementul companiei dar vor să-l demită. De ce să-l demită? Pentru că i-am explicat doamnei Arcan situația sistemului? Sistem care e a Consiliului județean. În condițiile în care, dacă mă duc la Consiliul Județean să cer bani de investiții nu am primi.” – a mai declarat directorul ApaServ, Cătălin Dughir

PUBLICITATE