Campionii naţionali ai concursului Prietenii Pompierilor sunt elevi ai Şcolii Gimnaziale Brusturi

Articolul continuă după anunț

received_863831173721322În perioada 12 – 15 iulie, în municipiul Târgovişte, s-a desfăşurat etapa naţională a concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele două echipaje din Neamţ, mai exact echipajele de fete şi băieţi de la Şcoala Gimnazială  „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la această fază, au obţinut cele mai bune rezultate ale competiţiei. Atât fetele cât şi băieţii au obţinut cele mai bune punctaje. Echipajul de băieţi a obţinut locul I, după un parcurs fără  greşeală, iar fetele au obţinut locul secund, după ce s-a realizat o departajare, pe baza timpilor obţinuţi, urmare a faptului că au obţinut acelaşi punctaj cu echipa de fete din judeţul Satu Mare. Echipajul de băieţi a obţinut, astfel, calificarea la etapa internaţională, ce se va desfăşura anul viitor în Austria.

received_863830543721385Doamna profesor Elena Tanase, coordonatorul din partea unităţii de învăţământ al celor două echipaje, a fost premiată cu o plachetă. În activitatea de pregătire a elevilor a fost sprijinită de plutonierul adjutant Irina Popa, care a primit placheta „Corectitudine şi echidistanţă”, pentru modul în care şi-a desfăşurat activitatea de arbitru.

La competiţie au participat nouă echipaje de fete, 10 echipaje de băieţi şi unul mixt, care s-au calificat la această fază după susţinerea etapei judeţene şi compararea timpilor obţinuţi de echipajele care au obţinut primul loc.