Campionatul de Dans Sportiv de la Piatra-Neamț se va ține în acest weekend

Campionatul Național de Dans Sportiv de la Piatra-Neamț va avea loc în acest weekend (15-17 octombrie), potrivit unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Deși ieri, CJSU a emis un ordin prin care se decidea amânarea campionatului, astăzi s-a revenit asupra deciziei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, Campionatul Național de 10 Dansuri, Campionatului Național Under 21 Latino și Romanian Dance Festival, organizate de Asociația Club Sportiv Rayˊs Dance Piatra-Neamț va avea loc la Sala Polivalentă, cu respectarea anumitor norme, în contextul pandemiei.

Mai jos, hotărârea CJSU:

Art. 1. (1) Se permite organizarea Campionatului Național de 10 Dansuri, Campionatului Național Under 21 Latino și Romanian Dance Festival, respectiv Asociația Club Sportiv Rayˊs Dance Piatra Neamț, programate a se desfășura la Sala Polivalentă din Piatra Neamț, în perioada 15-17 octombrie 2021, în condițiile asumate de organizatori prin adresa 51 din 14.10.2021, astfel:

  • Competiția se va organiza fără prezența spectatorilor în Sala Polivalentă din Piatra Neamț;
  • Numărul maxim de persoane implicate în organizarea evenimentului care vor fi prezente în sală: 58;
  • Numărul maxim de sportivi: 400. Aceștia vor fi repartizați pe cele două zile de concurs, pe cele 4 programe zilnice propuse prin adresă, numărul maxim de sportivi dintr-un program fiind de 80;

(2) Organizatorii vor asigura respectarea Ordinului 535/1505/2021 pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, în vederea practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România, în vederea desfășurării activităților sportive în spații închise, desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic, respectiv accesul spectatorilor la evenimentele sportive.

Art. 2. (1) Inspectoratul de Poliție al județului Neamț și Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamţ vor controla modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS CoV-2.

(2) Direcția de Sănătate Publică va controla rezultatele testelor sportivilor pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 precum și traseele epidemiologice propuse de organizatori.

(3) Primăria municipiului Piatra Neamț va comunica organizatorilor competiției sportive prezenta hotărâre, va urmări modul de ducere la îndeplinire de către aceștia a măsurilor stabilite și se va asigura de lipsa spectatorilor.

Art. 3. La data emiterii prezentei hotărâri își încetează aplicabilitatea HCJSU nr. 103 din 13.10.2021.

Art. 4. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ va asigura comunicarea prezentei hotărâri membrilor Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă și Primăriei municipiului Piatra Neamț.

PUBLICITATE