Campanie pe Facebook. #MeToo, hashtag VIRAL în toată lumea, a cuprins și România

Două simple cuvinte fac parte dintr-o amplă campanie manifest care a devenit virală în scurt timp pe reţelele de socializare, luând cu asalt şi utilizatorii din România. #MeToo (traducere: #ŞiEu).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totul a pornit după recentul scandal sexual de la Hollywood, în care celebrul producător american, Harvey Weinstein, a fost acuzat de mai multe actrițe că le-a hărțuit sexual, ba chiar le-a violat.

Cea care a dat startul a fost celebra actriţă Alyssa Milano. „Am primit sugestia de la un prieten: Dacă toate femeile care au fost hărţuite sexual sau agresate ar semnala situaţia cu hastag-ul #metoo, am putea arăta întregii lumi realitatea în care trăim”, a scris aceasta pe pagina de socializare

Asta a declanșat un val de indignare în întreaga lume, la scurt timp, paginile de Facebook şi Twitter fiind asaltate de statusuri purtând emblema #metoo. Femeile care participă la această campanie povestesc despre propriile lor experienţe de hărţuire sexuală şi abuz, prin numeroase mesaje publicate pe Facebook, dar şi pe Twitter, folosind hashtagul „#MeToo

Campania #metoo a luat avânt şi în România, unde mii de românce aleg să se destăinuie pe reţelele de socializare. La un simplu search pe Facebook, există milioane de persoane care vorbesc despre acest subiect în lumea întreagă.

PUBLICITATE