Campanie de informare a Poliției Neamț: „Cineva drag vă așteaptă acasă”

Polițiștii rutieri din Neamț au desfășurat, în perioada 15-18 decembrie, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor.

Activitatea se desfăşoară în cadrul campaniei naţionale de informare, iniţiată de Poliţia Română şi are ca scop educaţia rutieră şi responsabilizarea participanţilor la traficul rutier, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, în cadrul acţiunii, atât în municipiul Piatra Neamț, cât și în Roman, participanţii la trafic au fost informaţi cu privire la riscurile pe care le implică consumul de alcool sau droguri.

Poliţiștii rutieri vă atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Recomandăm tuturor conducătorilor de vehicule să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren şi să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice ori alte substanţe.

Consumul de băuturi alcoolice reprezintă principala cauză generatoare de accidente de circulaţie.

Consumul de alcool scade capacitatea de a conduce autovehicule, reduce viteza de reacţie, afectează puterea de concentrare şi vederea.

Consumul de substanţe psihoactive induce o falsă încredere în propriile simţuri, conducătorul auto asumându-şi iraţional riscuri în trafic.

Substanţele psihoactive, combinate cu alcoolul, sporesc semnificativ riscul implicării într-un accident rutier.

PUBLICITATE