Campania “Moldova știe de Hepatita C” începe în județul Neamț!

Campania “Moldova știe de Hepatita C” debutează miercuri, în județul Neamt, cu o amplă emisiune de televiziune realizată de către stația teritorială TVR Iași.

Emisiunea va fi difuzată live, miercuri, 26 septembrie, la ora 19:00, pe segmentul orar al emisiunii “Actual Regional” și va putea fi recepționată în toată regiunea Moldovei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Moderatorul Claudia Dănăilă îi va avea în platou pe reputații specialiști în domeniu, prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de boli infecțioase Iași, dr. Daniela Burghelea, medic primar infecționist Piatra-Neamț și dr. Răzvan Miftode, medic de familie.

Temele abordate vor fi legate de conștientizarea populației asupra cauzelor și efectelor infectării cu virusul hepatic de tip C, precum și de faptul că investigațiile sunt gratuite prin medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul revoluționar, cu procent de succes de aproape 100 %.

Telespectatorii vor putea adresa în direct întrebări invitaților, la numărul de telefon 0232.209.035, care va fi afișat pe ecran pe toată durata emisiunii, precum și pe contul de Facebook al TVR Iași.

În aceeași ordine de idei, o alta dezbatere live cu tema “Știi de Hepatita C” va avea loc în județul Neamț la data de 2 octombrie 2018, si va fi difuzată de la ora 15:00 pe pagina oficială Facebook “Știi de Hepatita C”. În cadrul emisiunii, invitații, care vor fi specialiști în domeniu din județul Neamt, vor răspunde punctual, de asemenea, fiecărei întrebări adresate de către urmăritori.

România deține primul loc în Europa în privința incidenței de infectare cu virusul hepatic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3 %.

Județul Neamț are procentul cel mai mare de pacienți diagnosticați din România: 6,14 %.

Asociația pentru Dezvoltare Sustenabilă în Sănătate
PUBLICITATE